Koza Altın Hisse Yorumu / Ak Yatırım – (19.09.2018)

Koza Altın Hisse Yorumu

Endeksin Üzerinde Getiri
Hisse Fiyatı: 45,3 TL
12 Aylık Hedef: 68,4 TL

Koza Altın’ı “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesiyle araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz
 Hisse başına 68,4 TL olan hedef fiyatımız %51 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir. Koza Altın için olumlu görüşümüzü üretim artışı ve zayıf TL ile karlılık görünümünün iyileşmesine dayandırıyoruz. 2018 başında şirketin geçmiş üç yıla ait finansallarının açıklanmasıyla birlikte operasyonel, finansal ve yönetişim anlamında belirsizliklerin kademeli de olsa ortadan kalkmaya başladığını düşünüyoruz. Şirket yönetimi 2017 yılında 205 bin ons’a kadar düşen altın üretiminin 2018’de 280-300 bin ons seviyesine çıkmasını beklemektedir. Koza Altın yılın ilk yarısında 124bin ons üretim gerçekleştirdi. Buna rağmen, ikinci çeyrekteki 77bin onsluk üretim dikkate alındığında, özellikle Kaymaz ve Mastra madenlerinin de katkısıyla Şirket’in tüm yılda rahatlıkla üretim hedeflerini yakalayabileceğini düşünüyoruz.

Zayıf TL Koza Altın’ın marjları için olumlu
Şirket’in gelirlerinin ABD Doları’na endeksli olması ve maliyetlerinin büyük bir bölümünün Lira olması dolayısıyla Koza Altın TL’deki değer kaybının en fazla olumlu etkilediği şirketlerden biridir. Ons başına nakit maliyetler 2017’de 606$ ile en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 2018’de 457$ 2019-21 arasında ise ortalama 381$’a düşmesini bekliyoruz. Söz konusu beklentiler ışığında, önümüzdeki üç yıllık dönemde faaliyet kar marjının (FAVÖK) ortalama %68 toplam yaratılan FAVÖK’ün ise yaklaşık 800mn $’a ulaşacağını öngörüyoruz.

En yüksek nakit rezervine sahip şirketler arasında
Koza Altın BIST 100 endeksinde işlem gören şirketler arasında bilançosunda en yüksek nakit barındıran şirketlerden biridir. Haziran itibariyle 2,1milyar TL seviyesindeki net nakit pozisyonu toplam varlıkların %57’sine, cari piyasa değerinin ise %30’una denk gelmektedir. Önümüzdeki dönemde hisselere konan ihtiyati tedbirle ilgili davalar sonuçlanmadan, diğer bir deyişle genel kurul toplanmadan temettü dağıtımı beklemiyoruz. Bu anlamda, şirketin nakit pozisyonu büyümeye devam edecektir. Aynı zamanda, artan mevduat faizleri, tamamına yakını kısa vadeli mevduat hesaplarında tutulan (2-30gün) nakit rezervlerinin daha yüksek getiriden yeniden değerlenmesini sağlamakta ve net kara olumlu katkı yapmaktadır.

Şeffaflık konusunda iyileşme var
Koza Altın 2016 sonlarından bu yana TMSF’nin atadığı üyeler tarafından yönetilmektedir. Kurumsal yönetişim ve şeffaflık zafiyeti olan 2015-2017 döneminin ardından, her ne kadar çoğunluk hisseler üzerindeki ihtiyati tedbir devam etse de, finansalların zamanında açıklanması ya da üretim hedefinin paylaşılması gibi alanlarda iyileşmeler görüyoruz. Şirket sermayesinin %70’ini oluşturan çoğunluk hisselerin durumunun netleşmesi geliştirme aşamasında olan madenlerin, 2,1milyar TL seviyesindeki net nakdin ve yüzden fazla arama lisansının daha verimli kullanılması açısından ciddi önem arz etmektedir.

Riskler ve olumlu beklentiler
Şirket’in sahipliği konusunda devam eden davaların sonuçlanması, Söğüt madenine ilişkin ihtilafın çözülmesi, zayıf Lira ile birlikte nakit maliyetlerin düşmesi hisse fiyatını olumlu etkileyecek beklentiler arasında yer alırken, kurumsal yönetişim ve şeffaflığa dair kısıtlar ve madenlerde üretimin yavaşlaması önemli riskler olarak sıralanabilir.