Grundig Akademi’nin Düzenlediği Blockchain Eğitim Konferansından İzlenimler

Grundig Akademi’nin desteğiyle farklılık yaratabilecek bir konferaransı tamamlamış oldum. İzlenimlerimi aktarmak ve olası soruları cevaplamak isterim.

Hep hatırlamalıyız, blockchain bitcoinden ibaret değildir. Bitcoin, bitcoin teknolojisinin yaratabileceği değerlerden veya varlıklardan sadece biridir.

Geleceğin iş yönetim dili olmaya blockchain teknolojisi temelde hangi problemleri çözecek, hangi faydayı kuvvetlendirecek. İş yapma şekillerindeki iyileştirmeler, iş modellerinde ve sonrasında iş planlarında ne tür değişiklikleri getirecek ? Bu değişikliklerin uyumluluğu ne kadar zor veya kolay olacaktır ? Derecesi nedir ? Bu tür keşif odaklı soruların cevabını bulmak için içeriğiyle cazip eğitim konferansını ana başlıklarla özetliyorum.

Grundig Akademi CEO’su Stephen Lobodda Türkiye pazarında yeni olmaları sonucugetirecekleri vizyonla hızla büyüyeceklerine inandığını belirtti. Verdiği tarihsel vakalar ile stratejik bakışın  önemine  değindi.

İstanbul temsilcisi Dr. Kadri Bahşi, konuşmacıları takdim ederken keyifli ifadeleriyle renk katacağını göstermiş oldu.

İlk konuşmacı Chris Stephenson, bilgisayar bilimci, eski akademisyen kimliğiyle kripto kur ve blockchain teknolojisine bakışını sunarken işlevsel programlamanın önemine değindi.

Hande Genç, SAP İK direktörü olarak, çalışma dünyasında merkezi olmayan yetenek dağılımına standard getirmek ve takibini kolaylaştırmak amaçlı bakışını belirtti. Kültür ve iş uyumuna, blockchain teknolojisini getireceği iyileştirmeyi vurguladı.

Frank Bolten, Chainstep tecrübeleriyle blockchain 101 dersini eğlenceli örneklerle anlattı. Genel vaka örnekleri verirken uygulamaları da vurgulamış oldu. Defter-i kebir tutmanın teknolojiyle gelen kolaylığını gösterdi. Bir başka deyişle, dijital varlık veya değeri kim, ne kadarını, ne zamandır türü kritik soruları cevaplamanın kolaylığın sunmuş oldu.

Jasmin Güngör, Frankfurt Blockchain okulu temsilen, kripto kurları anlattı. Al-sat işlemleri, para birimi arzları, para birimi ekonomisi konularına değinirken değer yaratma ekonomisinden bahsetti. Bu konuda bir patlama dönemi yaşandığı aşikar.

Cemil Şinasi Türün, Defterhane, olarak işletmelerin dönüşümüne blockchain teknolojisinin katkısından ve rollerinden bahsetti. Elçi olarak yayılması için amacına değindi. Blockchain tabanlı, merkezi olmayan yeni iş modelleri özellikle finans sektöründe farklılık getirecekti. Bu konuda deneyimlerinden bahsederken, farklılıklara da değindi.

Öğleden sonraki eğitimlerin cazibesi belirgindi:akademisyenlerin ve sektör çalışanlarıilgisi görülüyordu. Eğitimlerin içeriği de bir tarif yapmayı kolaylaştırmıştı. Enerji, nakliye-lojistik , bankacılık-finans, sağlık-eczacılık; blockchain teknolojisinin içselleştirebilecek yapısıyla her tür iyileştirmeye uyum göstermeye açık sektörler olacaktır.

Daha fazla bilgi için: Kadri.bahsi@grundig-akademie.de