Doğan Holding 2020 / 3 Aylık Bilanço Analizi / Ak Yatırım. – (4.05.2020)

Nakit zengini ve satın almalar peşinde

Endeksin Üzerinde Getiri
Hisse Fiyatı: 1.80TL
12 Aylık Hedef: 2.67TL

Doğan Holding’i yeniden araştırma kapsamına alıyoruz.

Türkiye’nin önde gelen holding şirketlerinden Doğan Holding’i yeniden araştırma kapsamına alıyoruz. Şirket değerlemesinde parçaların toplamı metodunu kullandık. Doğan Holding’in (DOHOL) cari fiyatı Net Aktif Değerine (NAD) göre %56 iskonto taşıyor. DOHOL paylarının NAD’ye kıyasla en çok %35 iskonto taşıması gerektiğini düşünüyoruz. Buna göre DOHOL hissesi için 12 aylık fiyat hedefini 2,67 TL olarak hesaplıyor ve hissede %48 yukarı potansiyel hesaplıyoruz. 2018’in ikinci çeyreğinde medya varlıklarının satışı ardından, DOHOL yüklü miktarda nakde sahip oldu. Şirketin 2019 sonu itibariyle 512 milyon dolar net nakit pozisyonu var. 676 milyon dolar olan cari piyasa değerinden bu net nakit pozisyonu düşünce, diğer tüm varlıklar 164 milyon dolar ediyor. Oysa biz bu varlıklara yaklaşık 1 milyar dolar değer biçiyoruz.

Nakit hariç portföy dengeli ve etkin.

Bizim tahminlerimize göre, NAD’de en büyük pay %33 ile net nakit pozisyonundan geliyor. Net nakit pozisyonu hariç baktığımızda, %28 ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yönetimi en büyük paya sahip oluyor. Elektrik Üretimi ve Ticareti %17 ile onu takip ediyor. Ardından İnternet ve Eğlence %15 ve Akaryakıt Dağıtımı %13 ile peşinden geliyor. Diğer şirketler ve Finans ve Yatırım bölümleri %11’er paylarla takip ediyorlar. Geriye %3 ile Sanayi ve %1 ile Otomotiv Ticaret ve Pazarlama geliyor. Bizim tahminlerimize göre portföy etkin biçimde dağılmış; %16’sı defansif, %27’i nakit yaratan ve %32’ü büyüme gösteren şirketlerden oluşuyor.

Varlıklar Portföy Yönetimine tabii

Medya varlıkların satışının ardından, DOHOL çeşitli sektörlerde varlık satın alım imkanlarını araştırıyor. Şirket otomotiv yan sanayi, kimya ve paketleme sektörlerine ilgi duyduğunu açıkladı. Kimya sektöründe kompozit malzeme gibi yüksek teknoloji ile katma değer sağlayan şirketler peşinde. Paketleme sektöründe de teknoloji yoğun kısma bakıyorlar. Riskler NAD değerleme yöntemi iştirak edilen ve halka açık olan şirketlerin hisse fiyatlarını dikkate alıyor. Bu fiyatlarda İndirgenmiş Nakit Akışları ve Çarpanlar değerleme yöntemlerden çıkan değerlere göre farklılık gösterebilir. İnternet ve Eğlence ve Finans ve Yatırım bölümleri altındaki şirketlerin hızlı büyüme potansiyelleri var, ancak beklentilerle ilgili net resim olmadığı için değerlemelerimiz muhafazakâr kalabilir. NAD’nin %20’sini oluşturan Akaryakıt Dağıtımı ve Elektrik Üretimi ve Ticareti sektörleri yoğun mevzuat ve devlet müdahalesini tabii oldukları için yukarı veya aşağı riskler söz konusu olabilir.