Brisa Hisse Yorumu / Gedik Yatırım – (1.10.2020)

Telekonferans Notları ve Güncelleme Raporu

Öneri: AL
Fiyat (TL/hisse) 12,48
Hedef Fiyat (12A, TL/hisse) 15,84
Potansiyel Getiri: %27

Sektör dinamiklerindeki normalleşmenin ve yüksek marja sahip lastik yenileme kanalı satışlarındaki canlanmanın karlılıkta artış sağlayacağı kanaatindeyiz. Pandemi nedeniyle otomotiv sektörü genelinde meydana gelen üretim duruşları, kapasite kullanım oranlarındaki azalışlar ve talepteki gerileme nedeniyle şirketin mali performansı 2Ç20’de zayıf olmuştur. Nitekim yıllık olarak karşılaştırıldığında, net satışlarda %17 ve FAVÖK’te %18 gerileme meydana gelmiştir. Üçüncü çeyrek itibariyle sektörde normalleşmenin başladığının, ve özellikle ikinci el araç satışlarındaki ciddi artış ve ertelenmiş talep neticesinde lastik yenileme kanalında önemli canlılık yaşandığının sinyallerini almaktayız. Yenileme kanalının önemi, orijinal ekipman pazarına ve ihracata kıyasla daha yüksek kar marjlarına sahip olmasıdır. Brisa da %30 civarındaki pazar payıyla lastik yenileme kanalının tartışmasız en önemli oyuncusudur. Dolayısıyla, ihracat tarafında özellikle Avrupa pazarında zayıflık devam ediyor olsa da, şirketin net satışlarının 3Ç20’de yıllık olarak %8 artabileceğini, ve 2Ç20’de %15,8’e kadar gerileyen FAVÖK marjının %20,9’a yükselebileceğini tahmin etmekteyiz. Pandemi nedeniyle dördüncü çeyrek için tahminlerimizi genel olarak ihtiyatlı yapıyor olsak da, yılın tamamında şirketin %5 artışla TL3.751 milyon net satış, %22 yükselişle TL742 milyon FAVÖK (marj: %19,8) ve %156 artışla TL292 milyon net kar elde edebileceğini düşünmekteyiz.

Hisse tavsiyemizi TUT’tan AL’a, hisse başına hedef değerimizi TL13,56’dan TL15,84’e yükseltmekteyiz. Hesaplamada, Sabancı Vakfı’na ait olan intifa senetlerinin tahmini değeri Brisa’nın toplam değerinden düşülmüştür. Konservatif varsayımlar altında yapılan ve şirket hissesi ile ilgili %27 getiri potansiyeline işaret eden TL15,84’lük hedef değer, 2021 ve 2022 yılları için sırasıyla 7,6x ve 7,4x FD/FAVÖK ve 13,1x ve 11,7x F/K çarpanlarına denk gelmektedir. Bu çarpanlar da şirketin tarihsel çarpan seviyelerinin altındadır. 2Ç20 finansallarına kıyasla daha iyi gelmesini beklediğimiz 3Ç20 mali sonuçlarının hisse fiyatıyla ilgili bir miktar katalizör rolü oynayabileceği kanaatindeyiz.

Değerleme ile ilgili risk teşkil edebilecek hususlar. 1) KOVID-19 krizinin olumsuz etkilerinin yılın ikinci yarısında da artarak devam etmesi, ve global/lokal lastik talebini beklentilerin ötesinde olumsuz etkilemesi, 2) Hammadde fiyatlarında, özellikle doğal kauçuk ve petrol türevlerinin fiyatlarında sert yükselişler olması, 3) TL’deki değer kaybının artması ve makroekonomik göstergelerin/beklentilerin kötüleşmesi, böylelikle de tüketicilerin satın alma ihtiyaçlarını ertelemesi ya da daha düşük fiyatlı lastik ürünlerine yönelmesi.

Kaynak: Gedik Yatırım