Borsa Yorumu / İntegral Yatırım – (4.02.2025)

Piyasa Beklentimiz

Borsa endeksi dün enflasyon rakamlarının beklentinin üzerinde gelmesiyle artan satış baskısı sonucu 9800 desteğinin altında kapanış gerçekleştirdi. Trump’ın başlattığı küresel ticaret savaşlarının da etkisiyle küresel piyasalarda oluşan negatif hava, açılışta endeksi baskıladı. Açılışın ardından gelen enflasyon verileri ise aşağı yönlü hareketliliği destekledi. Ocak ayı enflasyonu aylık bazda %5,03 olarak açıklandı ve beklenti olan %4,35’in üzerinde gerçekleşti. Bu sonuçla birlikte Mart veya Nisan ayındaki Merkez Bankası toplantılarının en az birinde faizlerin sabit bırakılabileceğine dair beklentiler güçlendi ve bu durum fiyatlamalara yansıdı. Teknik olarak 9.800 seviyesinin kırılması olumsuz bir sinyal olarak değerlendirilebilir. Eğer bu seviye altında fiyatlamalar devam ederse, 9500 seviyesine doğru satıcılı seyrin sürmesi beklenebilir. Öte yandan, bankacılık endeksinin fiyat hareketliliği de endeks için belirleyici olmaya devam edecek. Bankacılık endeksinde hareketli ortalamaların geçtiği 14080 seviyesi kritik destek bölgesi olarak öne çıkıyor. Bu seviyenin korunması, piyasanın yönü açısından önemli olacak.

BIST 100 Endeksi

BIST100 endeksinde satıcılı seyir devam etti ve kritik destek bölgesi olan 9800 seviyesi altında kapanış gerçekleşti. Bu seviyenin altındaki fiyatlamalarda zayıf seyrin sürmesini bekleyebiliriz. Alt tarafta 9500 seviyesi kritik destek bölgesi olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Öte yandan yukarı yönlü hareketliliğin tekrar güç kazanabilmesi için 9800 seviyenin aşılması gerekli. Bu seviyenin aşılması durumunda 10000 seviyesi direnç olarak takip edilebilir.

Destekler: 9660 / 9570 / 9500
Dirençler: 9800 / 9850 / 9920

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler:

AKSA: 22 günlük ortalama üzerinde güçlenme beklentisi
TOASO, TTKOM: Teknik göstergelerde güçlenme eğilimi
ASTOR, TKFEN: 22 günlük ortalamayı aşma potansiyeli
AKBNK: 50 günlük ortalamayı aşma potansiyeli
ULKER: 100 günlük ortalamayı aşma potansiyeli
KZBGY, TABGD: Teknik tepki beklentisi

Haftalık takibimizdeki hisselerde IPEKE stop oldu. Diğer hisselerde beklentimiz devam ediyor.

VIOP Strateji – XU030 Spot Endeks

BİST 30 spot endeksi dün %2,4 değer kaybederek günü 10855 puan seviyesinden kapattı. Spot endekste 50 günlük hareketli ortalama desteğinin bulunduğu 10925 puan seviyesi kırılmış ve bu seviye altında gün sonu kapanışı gerçekleşmiş oldu. Spot endeksteki geri çekilmenin ilerleyen günlerde de devam etmesi halinde aşağı yönde 100 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 10570 puan seviyesi test edilebilir. Bu nedenle vadeli taraftaki kısa pozisyonların korunması kazanç yaratabilir. Olası tepki yükselişlerinde 50 günlük hareketli ortalama desteğinin bulunduğu 10925 puan seviyesinin yeniden aşılması ve bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ise endekste yeniden 11300 puan seviyesine doğru yükseliş yaşanabilir. Bu nedenle spot endekste 50 günlük hareketli ortalama üzerinde gün sonu kapanışları gelmesi halinde vadeli taraftaki kısa pozisyonların sonlandırılarak uzun pozisyonların açılması faydalı olabilir.

Kaynak: İntegral Yatırım BİST Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!