ARD Yazılım Hisse Yorumu / Ak Yatırım – (12.10.2020)

Güçlü ve sürdürülebilir büyüme

Öneri Yok
Hisse Fiyatı: 35,56TL

Araştırma kapsamında olmayan ARD Yazılım şirketi ile şirketin devam eden operasyonlarını ve gelecekteki beklentilerini tartışmak üzere webkonferans gerçekleştirdik. Şirketin iş modeli, sektörün güçlü temelleri (dijitalleşme trendi, artan yazılım harcaması, düşük penetrasyon) dikkate alındığında, yüksek büyümenin devam edeceği izlenimi veriyor. Şirket 2016-2019 yılları arasında cirosunu, FAVÖK’ünü ve net karını sırasıyla yıllık ortalama %75, %130 ve %168 büyütmeyi başardı. ARD yazılım, bu dönemde çoğunlukla kamu kurumlarına yönelik çalıştı. Yılın başında gerçekleştirilen halk arz ile ARD’nin sektör de bilinirliği ve görünürlüğü arttı ve bu da şirketin daha büyük bazlı ihalelere girmesine yardımcı oldu. Şirket, halka arzdan toplam 37 milyon TL gelir elde etti ve bu gelirin yaklaşık %40’ ile devam yazılım Ar-Ge’sini finanse etmek ve hızlandırmak için kullandı.

Yönetim ileriye dönük yüksek büyüme oranlarını koruyacağını ve her yıl minimum %40 ciro büyümesi sabit marj hedefliyor. Şirketin 2020 yılı ilk altı aylık performansını dikkate aldığımızda, yılı 55 milyon TL net kar (yıllık %107 büyüme) ile bitirmesini ve ileriye yönelik minimum yıllık %40 büyüme varsayımıyla 2021 yılı net karının 77 milyon TL olmasını öngörüyoruz. Ancak 2016-19 yılları arasında net kardaki %168’lik yıllık ortalama büyüme dikkate alındığında 2021 yılı net karının yukarı yönlü risk olduğunu düşünüyoruz. Bu varsayımlara dayanarak, hisse 2020T F/K 15,5x ve 2021T F/K 11,1 ile işlem görmektedir. Araştırma kapsamımızda olan diğer yazılım şirketlerinin (Fonet ve Logo) 2020T ve 2021T F/K ortalamasını dikkate aldığımızda ortaya çıkan 13,3x ve 10,5x değerleri ile kıyaslandığında ARD Yazılım hissenin diğerlerine göre daha yüksek net kar büyümesi sunduğundan hissenin primli işlem görmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Şirket hakkında: ARD Yazılım ARD Grup Holding bünyesinde yazılım, bilişim teknolojileri, iletişim ve telekomünikasyon alanlarında faaliyet göstermektedir. Şirketin hizmet verdiği sektörler arasında hukuk, savunma, sağlık, enerji, inşaat ve danışmanlık başta olmak üzere birçok farklı sektör bulunmaktadır. Şirket internet sitesinde yer alan bilgilere göre sürekli gelişen teknolojilerin, birbirleriyle iç içe geçmiş uygulama alanlarında uçtan uca yazılım çözümleri üretiyor. Şirketin Ulusal Hukuk Ağı Projesi (UHAP), Sterilizasyon Takip Sistemi (STS), T.C. Afet Acil Durum Başkanlığı için geliştirilmiş Lojistik ve Depo Yönetim Sistemi, T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından lisans sahibi olunan E-dönüşüm (E-fatura, E-Arşiv, E-Saklama, E-İrsaliye gibi) Hizmetleri konusunda geliştirdiği projeleri, sektördeki büyük projelerden birkaçını oluşturmaktadır.

Kaynak: Ak Yatırım