Arçelik Bilanço Analizi / Tacirler Yatırım – (10.02.2017)

Zayıf 4. Çeyrek sonuçları sonrası tavsiyemizi TUT’a revize ediyoruz.

Tavsiye  TUT

Hedef fiyat TL 23

Getiri potansiyeli %4

Arçelik için tavsiyemizi TUT olarak değiştiriyor ve hedef fiyatımızı %2 azaltarak 23 TL seviyesine revize ediyoruz. Arçelik 2016 yılında işletme sermayesi ve marjlardaki iyileşmenin katkısıyla en iyi performans gösteren hisselerden biriydi. Ancak 4. Çeyrek’te beklentilerin altında gerçekleşen operasyonel karlılığın 2017 yılının birinci çeyreğinde de devam edeceğini düşünüyoruz. TL’deki değer kaybının etkisiyle net satış ve FAVÖK tahminlerimizi 2017’de yukarı revize ederken, FAVÖK marjı beklentimizi aşağı yönlü değiştirdik. AOSM tahminimizi 50 baz puan artışla %13,5 seviyesine yükselttik. Arçelik 2017T 9,0x FD/FAVÖK rasyosuyla benzerlerine göre %31 primli ve 5 yıllık ortalamasına göre %6 primli işlem görmektedir.

ÖTV teşviği iç talep büyümesine katkı sağlayacak – Beyaz eşya ürünlerine Şubat ve Nisan ayları arasında uygulanacak ÖTV teşviğinin talebi öne çekeceğini öngörüyoruz. Böylelikle 1Ç17’deki yüksek baz etkisi nedeniyle beklenen daralmanın gerçekleşmeyebileceğini tahmin ediyoruz. Böylelikle 2017 yılı için %2-3 pazar büyümesinin mümkün olduğunu düşünüyoruz. Yılbaşından bu yana gerçekleşen çift haneli fiyat artışları nedeniyle talepte daha yüksek büyümelerin ulaşılabilir olmadığını düşünüyoruz.

Asya pazarındaki büyüme, İngiltere pazarındaki gerilemeyi bertaraf edecek – Brexit sonrası İngiltere pazarında 2017’de beklenen satış daralmasının Kasım 2016’da satın alınan Pakistan’da bulunan Dawlance şirketinin %5 ciro katkısı ve Tayland’daki beyaz eşya fabrikasından gerçekleşen ihracattaki artışla dengeleneceğini tahmin ediyoruz. Cironun %63’üne denk gelen yurtdışı satışlarda %3 hacim büyümesi öngörüyoruz. Ayrıca TL’deki değer kaybı nedeniyle yükselen yurtdışı gelirlerin katkısıyla konsolide ciroda %13 pozitif kur etkisi öngörüyoruz. Konsolide bazda 2017’de %22 ciro büyümesi öngörüyoruz.

Dolar bazlı giderlerin maliyet baskısı artacak – Marjlarda 4. Çeyrekte görülen gerilemenin 1Ç17’de de devam edeceğini tahmin ediyoruz. Avro bazında maliyet endeksinde 2016 ortasından bu yana görülen %25 artış, avro ve sterlinin dolara karşı değer kaybı ve TV panel fiyatlarındaki yükselişin brüt marjda 100 baz puan %32,2 seviyesinde daralmaya yol açacağını düşünüyoruz. Brüt marj düşüşünün TL bazında ciro büyümesinin etkisiyle azalacak faaliyet gideri/satış rasyosuyla bertaraf edileceğini düşünüyoruz. 2017’de VAFÖK marjı %10,4 seviyesinde beklediğimiz 20 baz puan iyileşme Pakistan operasyonun %9 FAVÖK katkısını da içermektedir. Pakistan operasyonunu 2017 tahminlerimize dahil etmeseydik 40 baz puan daha düşük FAVÖK marjı tahmin edebilirdik.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

TÜM BİLANÇO ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYIN!