Arbul Tekstil Hisse Yorumu / Alternatif Yatırım – (18.04.2014)

Arbul Tekstil Hisse Yorumu

Şirket Hakkında Özet Bilgi

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş.’nin ana faaliyet konusu; satın aldığı ham kumaşı boyama ve apre adı verilen terbiyeleme işleminden geçirerek, renkli desenli ve talebe göre çeşitli özelliklere sahip kumaş üretmektir. 2000 yılında kurulan şirket, 10.800 m2 kapalı ve 11.145 m2 açık alanda yer alan makine parkuru ve stok alanı ile Çorlu, Tekirdağ’da faaliyet göstermektedir. Şirketin genel yönetim merkezi ise Baçelievler, İstanbul’da yer almaktadır. Şirketteki çalışan sayısı 2013 yıl sonu itibariyle 81 kişidir. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 62.000.000 TL olup, ödenmiş sermayesi ise 20.000.000 TL’dir.

Şirket Finansalları Hakkında Özet Bilgi

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş.’nin 46,9 milyon TL’lik toplam bilanço büyüklüğüne karşılık, 21,5 milyon TL özkaynağı bulunmaktadır. Şirketin net finansal borcu ise 19 milyon TL’dir. Şirketin 2012 yılı hasılatı %27 artmış, 2013/12 döneminde ise yıllık bazda yatay kalmıştır. Şirketin satış gelirleri ve brüt karı yatay kalırken artan operasyonel giderlere bağlı olarak esas faaliyet karı yıllık bazda %14 düşüşle 3 milyon TL olarak gerçekleşti. 2013/12 aylık dönemde şirket net karı ise 687 bin TL’dir. Şirket halka arzdan elde edilecek gelirin yaklaşık %35’i dijital baskı makinaları yatırım yapmayı planlamakta ve yapılan yatırımla şirketin cirosunun ve kar marjlarının yükseltilmesi planlanmaktadır.

Halka Arz Gelirinin Kullanımı

· Mevcut kısa ve uzun vadeli banka kredilerinin kapatılması için gelirin yaklaşık %60’ı
· Modern dijital baskı makinalarının satın alınması için gelirin yaklaşık %35’i
· İşletme sermayesinin güçlendirilmesi için gelirin yaklaşık %5’inin kullanılması planlanıyor.

Halka Arz Fiyat Tespiti Hakkında Değerlendirmemiz

· Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş.’nin A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan halka arz fiyat tespit raporuna göre; halka arz edilecek payların birim fiyatının tespitinde İndirgenmiş Nakit Akımları Yöntemi ve Piyasa Çarpanları Analizi yöntemleri kullanılmıştır.

· Değerlemede İndirgenmiş Nakit Akımları (İNA) yöntemi ile bulunan değere %50 ve Piyasa Çarpanları ile bulunan değere ise %50 (sektör ile karşılaştırmada %20, benzer şirketlere göre karşılaştırmada %20 ve BIST 100 Endeks ile karşılaştırmada %10) ağırlık verilmiştir.

· Piyasa çarpanları analizinde ise şirketin 2013/12 aylık dönem bilanço ve gelir tablosundaki değerler baz alınarak sektördeki benzer şirketlerin, BIST 100 endeksinin ve sektörün piyasa değeri/defter değeri; firma değeri/FAVÖK ve firma değeri/satışlar çarpanları ile karşılaştırılmıştır.

· İndirgenmiş Nakit Akımları yönteminde kullanılan risksiz getiri oranı olan %10,16, borçlanma maliyeti %14,0 mevcut piyasa faiz oranlarına göre makul karşılanabilir ancak terminal büyüme oranı olan %1,0 Türkiye’nin uzun vadeli ortalama büyüme oranları açısından makul görünmemektedir. Bu oranın %3 seviyesinin makul olabileceği kanaatindeyiz.

· Yapılan projeksiyonlarda şirketin büyüme sürecinde olduğu varsayılırken; net çalışma sermayesinin ticari alacaklara oranının düştüğü görülmekte. Alacakların daha kısa vadede tahsil edileceği varsayımı çok belirgin olmamakla beraber, bu durum İNA bazlı değerlemede şirket değerinin artmasına neden olmaktadır.

· Normal boyalı kumaşta brüt kar marjı %10 iken dijital baskı alanının brüt kar marjı %40 olarak alınmıştır. Dijital baskı alanın oldukça yüksek kar marjına sahip olması ve yatırımın da geri dönüş süresinin kısa olduğu görüldüğü varsayımında gelecekte bu alana yeni oyuncuların gelebilecek olması ile rekabetin artması ve dolaylı olarak kar marjlarının zamanla düşmesi beklenebilir. Bu
paralelde şirket yatırımın ilk aşamasında yüksek kar elde etse bile projeksiyonlarda öngörüldüğü gibi kar marjlarını koruyamayabilir.

· İndirgenmiş Nakit Akımları ve Piyasa Çarpanları Karşılaştırma yöntemlerine göre ağırlıklı fiyatlandırma sonrası şirketin değeri 42.357.497 TL ve hisse fiyatı 2,12 TL olarak bulunmuştur. %5,6 iskonto sonrası halka arz fiyatı 2,0 TL olarak tespit edilmiştir.

· Sonuç olarak; yapılan değerlemede lehte ve aleyhte değiştirilebilecek varsayımlar bulunmakla birlikte, ulaşılan şirket değeri ve halka arz fiyatının makul olduğunu düşünmekteyiz.

Raporun tamamı için tıklayın.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir