2021 4. Çeyrek Şirket Kâr Tahminleri / Yatırım Finansman

4Ç21 Kar Tahminleri

4Ç21 bilanço dönemi önümüzdeki hafta başlayacaktır (konsolide olmayan şirketler için son tarih 1 Mart, konsolide finansallar için son açıklanma tarihi 11 Mart olarak belirlenmiştir). Takibimizdeki banka ve şirketlerden AKBNK, GARAN YKBNK, THYAO, KRDMD, TKFEN, FROTO, PETKM, OZKGY ve EKGYO’nun 4Ç’de güçlü sonuçlar açıklamasını beklerken ARCLK, TTKOM, TCELL ve AKCNS’nın görece zayıf sonuçlar açıklamasını öngörüyoruz.

Artan net faiz gelirleriyle bankacılık sektörü için güçlü bir çeyrek

%9,5-%23 aralığındaki çeyreklik özkaynak tahminlerimizle 4Ç21’de %29 çeyreklik büyüme öngörüyoruz. Çeyreklik gelişmedeki temel faktörler i) iyileşen kredi mevduat makasları ve artan menkul kıymet getirileriyle yükselen net faiz marjları, ii) güçlü komisyon gelirleri. Diğer taraftan, TL’deki değer kaybına bağlı olarak artan provizyon giderlerinin karlılığı baskılayacağını düşünüyoruz. Ancak, özel bankaların hedge pozisyonları sayesinde artan ticari karla karşılık giderlerinin negatif etkisini azaltacağını düşünüyoruz. BBVA’nın GARAN pay alım teklifi, kamu bankalarında sermaye artış haberleri ve yabancı para zorunlu karşılıklara uygulanacak komisyonda erteleme gibi gelişmelerle güçlü çeyreklik sonuçlara piyasa tepkisinin kısa vadede pozitif olacağını düşünüyoruz.

Finans Dışı: FAVÖK’te çeyreklik %11 artış, net karda hafif daralma

Takibimizdeki finans dışı şirketlerin toplam sonuçlarının yüksek enflasyon ve artan döviz kurlarına bağlı olarak 4Ç’de pozitif etkileneceğini düşünüyoruz. Toplam satışların çeyreklik %21 büyüyeceğini öngörsek de, maliyet baskılarının kar marjlarını baskılamaya başladığını görmekteyiz. Çeyreklik net karda %6 daralma beklesek de geçen senenin düşük bazının ardından yıllık %95 büyüme öngörüyoruz.

Rapor için tıklayın.

Kaynak: Yatırım Finansman