2017/4. Çeyrek Şirket Kâr Tahminleri / Yatırım Finansman

4Ç17 Kar Tahminleri

4Ç17’de takibimizdeki şirketlerde %36 yıllık net kar büyümesi bekliyoruz

Finans sektörü ve Sanayi şirketleri konsolide olmayan finansal tablolarını 1 Mart 2018’e kadar açıklayacaktır. Konsolide finansallar için finans sektörü ve sanayi şirketleri için son tarih 12 Mart 2018.

Bankalar: Net karın çeyreksel %3, yıllık %37 artmasını bekliyoruz…

İnceleme listemizdeki bankalar için 4Ç17’de net karın çeyreksel olarak %3, yıllık olarak ise %37 artmasını öngörüyoruz. Bu beklentimiz ile bankalar için 2017 yılı net kar büyüme beklentimiz %28 seviyesinde olmaktadır. Çeyreksel olarak kar gelişimine, Tüfeye endeksli bono getirileri, kredi-mevduat faiz makasındaki iyileşme destek sağlarken, faaliyet giderleri ve karşılık giderlerindeki artış karlılığı baskılamasını bekliyoruz. Bankalar arasında, net kar performansı olarak Vakıfbank’ın (çeyreksel +%17) diğer bankalardan daha öne çıkmasını bekliyoruz. Tüfeye endeksli bono getirilerinin yanında, banka güçlü komisyon geliri performansı ile ayrışabilir. Öte yandan, yüksek swap maliyetlerine ragmen, Akbank ve Garanti’nin net faiz marjında farklılaşabileceğini düşünüyoruz. Yapı Kredi ise kredi kalitesinde diğer bankalardan daha iyi performans göstermesini öngörüyoruz.

Finans Dışı Şirketler: Yıllık bazda güçlü satış geliri artışı…

Sanayi şirketleri için 4Ç’de net kar artışının yıllık %35 olmasını bekliyoruz. Sanayi şirketleri için FAVÖK artışının yıllık %28, satışlardaki artışın yıllık %25 olmasını bekliyoruz.

Finans dışındaki şirketler arasından, AKSEN, CIMSA, EKGYO, EREGL, FROTO, INDES, KRDMD, PETKM, TAVHL hisselerinin 4Ç17’de yıllık bazda göze çarpan FAVÖK ve net kar artışı göstermesini bekliyoruz. Operasyonel performans bakımından, THYAO, TRGYO ve ZOREN hisselerinin güçlü FAVÖK büyümesi gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz.

Yatırım Finansman tarafından hazırlanan 2017 / 12 Aylık Kâr Tahminleri Raporu için tıklayın.