2016/1. Çeyrek Sanayi Şirketleri Kâr Tahminleri / Yatırım Finansman

Sanayi Şirketleri 1Ç16 Kar Tahminleri

Finans Dışı Şirketler: Düşük baz etkisi ile yüksek kar artışı…

Takip ettiğimiz sanayi şirketlerinin net karlarının – Türk Hava Yolları hariç – 1Ç16’da bir önceki yılın aynı dönemine göre neredeyse iki katına çıkacağını bekliyoruz. Yılın ilk çeyreğinde düşük tüketici güveni ve asgari ücretlerdeki artış sanayi şirketlerinin operasyonel performanslarını olumsuz yönde etkileyen faktörler oldu. Diğer taraftan 1Ç15’teki yüksek kur farkı giderleri şirketler için düşük baz sağladı. Fonksiyonel para biri dolar olan Türk Hava Yolları ise 1Ç16’da yüksek kur farkı gideri kaydeden tek Şirket oldu.

Satış gelirlerinin yıllık bazda %11, FAVÖK’ün ise ortalama %5 artacağını tahmin ediyoruz. Fuel Oil Dönüşüm projesinin katkısı ve kapasite kullanım oranındaki artış sebebiyle Tüpraş yıllık bazda karşılaştırmaları önemli derece etkilemektedir. Takip ettiğimiz sanayi şirketlerinin Tüpraş hariç FAVÖK performansında 1Ç16’da %1 gerileme beklenmektedir.

Gıda perakendeciliği, petrol ürünleri, beyaz eşya ve traktör üretim sektörlerinin 1Ç16’da FAVÖK büyümesi bakımından öne çıkan sektörler olacağını tahmin ediyoruz. Hisse bazında ise ARCLK, BIMAS, BOLUC, BIZIM, TTRAK ve TUPRS’ın in hem FAVÖK hem de net kar artışı bakımından dikkat çekici performans sergilemesini bekliyoruz.

sanayi-sirketleri-kar-tahminleri

Rapora ulaşmak için tıklayınız.