2013 Piyasa Beklentileri / Gedik Yatırım

Gedik Yatırım 2013’te Piyasalarda Neler Bekliyor?

1- Ocak ayında dış kaynaklı dalgalanma artabilir… Yeni yıla ABD’de mali uçurum konusunda uzlaşma sağlanmasının olumlu etkisi ile başlandı. Mali uçurum sorunun kritik başlığı olan harcama kesintileri konusunun 2 ay
ötelenmesi piyasalarda tedirginlik yaratabilir.

2- FED toplantı tutanaklarında bazı FED üyelerinin 2013 yılı sona ermeden tahvil alım programının bitirilmesini istediğinin görülmesi Global likiditenin daralma süreci mi başlıyor? sorusunu akla getirmesiyle piyasalarda baskının
devam edeceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte hisse senetleri ve emtialarda gerilemeye neden olan bu havanın çok uzun sürmeyeceğini düşünüyoruz.

3- Şubat sonunda gerçekleştirilecek İtalya seçimleri piyasaları etkileyebilir. Monti giderse yerine kim gelecek belirsizliği Şubat ortasından itibaren piyasalar üzerinde etkili olmaya aday görünüyor.

4- 2012’nin tamamlanmasıyla son çeyrek kar beklentileri iyi olan ve temettü verimi yüksek hisselerin ön plana çıkmaya başlayacağı önümüzdeki süreçte, aralıklı kar realizasyonları ile birlikte düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiği görüşümüzü koruyoruz.

5- IMKB 100 Endeksi 2013’ün ilk günlerinde yeni rekorlar kırarak 80.165’e kadar yükseldi. Teknik olarak 80.000 direnci üzerinde kalması halinde 83.000 seviyesinin görülme olasılığının artacağını söyleyebiliriz. Ancak 6 ayda % 50 yükselişin düzeltmesinin gelmesi halinde destekler 78.500 ve 77.700 önemli destekler olacaktır. Daha aşağıda ise 75.000 gündeme gelebilir.

Kaynak: Gedik Yatırım 2013 Ocak Strateji Raporu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir