Alarko Holding Hisse Yorumu / Gedik Yatırım – (04.07.2013)

Alarko Holding Hisse Yorumu

Hedefe P tansiyel:% 41

Hedef Fiyat(TL) 8,10

2013 yılı için %15 büyüme hedefi bulunan Alarko Holding’in önümüzdeki dönemde büyüme hedefleri içersinde enerji sektörü önemli bir yer almaktadır. Şirket’in önemli yatırımı ve ciddi katma değer sağlaması beklenen 1320MW’lık Karabiga’daki ithal kömüre dayalı santralin 2016’da devreye alınması hedeflenmektedir.

Şirket taahhüt sektöründe de yurtdışı (Kazakistan) ağırlıklı karlı projelerine devam etmektedir. Ayrıca, GYO sektöründeki iştiraki ALGYO’nun Maslak’taki 19 dönümlük arazisi önemli potansiyel taşımaktadır.

Holding’in Taahhüt segmentinden gelirleri 2013 ilk çeyrekte 2012 ilk çeyreğine göre 5 kat artışla 18 mn TL’den 110 mn TL’ye yükselirken, enerji segmentindeki gelirleri sektördeki zayıflığın da etkisiyle %28 gerileyerek 28 mn TL olmuştur. Yılın ikinci çeyreğinde elektrik tüketiminin toparlanmasını beklemekle birlikte TL’deki ve spot fiyatlardaki zayıflığın elektrik şirketlerinin karlılığını bir miktar olumsuz etkileyebileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte elektrik sektörü için yılın ikinci yarısında daha pozitif bir görünüm beklentimiz bulunmaktadır.

Net nakit pozisyonu 473.3 mn TL (özsermayesinin %42’si) olan Alarko’nun net aktif değerlemesinde toplam 2,587 mn TL değere (11.58TL/hisse) ulaşıyoruz. Holding değerlemesindeki genel eğilime paralel olarak %30 iskontolu bir fiyat hedeflemesi yaptığımızda Alarko için hisse başına 8.10 TL fiyata ulaşıyoruz. Hisse için önerimiz alım yönündedir.

Raporun tamamı için tıklayın.

Gedik Yatırım 2013 Aylık Strateji Taporu – 2013 / Temmuz

Tüm Alarko Holding hisse yorumları için tıklayın!

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!

Hisse senetleri ve piyasalar konusunda sormak istediklerinizi piyasa uzmanımıza aşağıdaki form yardımıyla iletebilirsiniz.

İletişim Formu

İletişim formu için buraya tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir