Yaş bekleyenlere emeklilikte son dakika

Bakan Şimşek, Rixos’ta Maliye Bakanlığına Bağlı İç Denetim Koordinasyon Kurulu’nun; bakanlıklar, belediyeler ve üniversitelerin iç denetim faaliyetlerine yönelik yürüttüğü denetim sonuçlarına ilişkin raporunun açıklandığı konferansın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek erken emeklilik tartışmalarına noktayı koydu. Şimşek, maaşlardan kesinti yapılarak, erken emekli olunması konusunda herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

Bakan Şimşek, basında da yer alan “yaş bekleyenlere erken emeklilik” ile ilgili olarak ise “Böyle bir şey söz konusu değildir. Gündemimizde değildir. Açık ve net olarak söylüyorum Sosyal Güvenlik sistemi yılda bütçeden 74 milyar TL’lik destek alıyor. Böyle bir kurumun ilave bir takım açıkları artıracak bir strateji belirlemesi söz konusu değildir” dedi. Şimşek, “Gelir Vergisi Reformu bu sene yasalaşır mı?” sorusuna ise “Biz kendi çalışmalarımızı tamamlamıştık EKK’ya sunmuştuk. Daha sonrada bir sunum daha yapıldı. Başbakanımızın başkanlığında bir Kurula. Bazı konularda ilave çalışmalar istenmişti. Onları da yaptık. İnşallah en kısa vadede tekrar bir toplantı yapılır. Ondan sonra da uygun görülürse Meclis’e gönderilir” yanıtını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir