Gübre Fabrikaları Hisse Yorumu 2013 / Oyak Yatırım

Oyak Yatırım  Gübre Fabrikaları hisse senedinde 2013 hedef fiyatını  24.70 TL olarak belirledi. 

2012 yılında FAVÖK’te %27’lik düşüş beklentimizin ardından, 4. çeyrekle birlikte önümüzdeki yıl marjlarda ciddi iyileşmeler bekliyoruz. (1) 2012 başında gübre fiyatlarında yaşanan düşüş dolayısıyla hâlihazırdaki yüksek maliyetli stokların bitirilmesi faaliyet marjlarında iyileşme sağlayacaktır. (2) İran’da yenileme çalışmaları nedeniyle üre ve amonyak fabrikalarının geçici olarak kapatılması hem satışları hem de faaliyet marjlarını olumsuz etkilemişti. Bu durum, kapatılan fabrikaların yeniden faaliyete geçmesiyle normale dönmüş durumda. (3) Diğer yandan, her ne kadar İran’da gübre sektörü üzerinde direk yaptırımlar olmasa da ihracat için gemi bulmakta yaşanan sıkıntılar satışları olumsuz etkilemişti. Şirketten aldığımız bilgiler ışığında bu sorunun da çözüme kavuştuğunu biliyoruz.

Potansiyel katalistler

Mevsimsel olarak da güçlü geçecek olan dördüncü çeyreğin hisse üzerindeki olumlu algılamayı devam ettireceğine inanıyoruz. İran‟da şirket spesifik sorunların çözüme kavuşmasıyla satış hacimlerinin tekrar artış göstermesi ve 2012‟de güçlü seyreden üre ve amonyak fiyatları, Şubat ayında açıklanmasını beklediğimiz Razi‟nin Gübretaş‟a vereceği temettü hisseyi olumlu etkilemesini beklediğimiz diğer faktörlerdir.

Aşağı/Yukarı Yönlü Riskler

Global ekonomideki durgunluk dolayısıyla gübre fiyatlarındaki sert düşüşler şirket için önemli risklerden biri durumundadır. Diğer yandan İran’a uygulanan yaptırımların sertleşmesi ve ülkeye askeri müdahale nedeniyle Razi’de üretimin durması en önemli yapısal risk olarak göze çarpmaktadır.

Değerleme

Hisse yılbaşından bu yana endeksin %16 altında getiri sağladı. 19TL hedef fiyatımız %XX yükseliş potansiyeline işaret etmektedir

OYAK Yatırım 2013 Strateji Raporu – (Rapor için tıklayın!)

Hisse senetleri ve piyasalar konusunda sormak istediklerinizi piyasa uzmanımıza aşağıdaki form yardımıyla iletebilirsiniz.

İletişim Formu

İletişim formu için buraya tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir