Gübre Fabrikaları Hisse Yorumu / Oyak Yatırım – (05.12.2012)

Oyak Yatırım Gübre Fabrikalarını neden beğeniyor? 

2012 yılında VAFÖK’te %27’lik düşüş beklentimizin ardından, 4. Çeyrekle birlikte önümüzdeki yıl marjlarda ciddi iyileşmeler bekliyoruz.

(1) 2012 başında gübre fiyatlarında yaşanan düşüş dolayısıyla halihazırdaki yüksek maliyetli stokların bitirilmesi faaliyet marjlarında iyileşme sağlayacaktır.

(2) İran’da yenileme çalışmaları nedeniyle bir fabrikanın geçici olarak kapatılması hem satışları hem de faaliyet marjlarını olumsuz etkilemişti. Bu durumun kapatılan fabrikanın yeniden faaliyete geçmesiyle normale dönmesini bekliyoruz.

(3) Diğer yandan, her ne kadar İran’da gübre sektörü üzerinde direk yaptırımlar olmasa da ihracat için gemi bulmakta yaşanan sıkıntılar satışları olumsuz etkilemişti. Şirketten aldığımız bilgiler ışığında bu sorunun çözüme kavuştuğunu biliyoruz.

 

Aşağı/Yukarı Yönlü Riskler

Global ekonomideki durgunluk dolayısıyla gübre fiyatlarındaki sert düşüşler şirket için önemli risklerden biri durumundadır. Diğer yandan İran’a uygulanan yaptırımların sertleşmesi ve ülkeye askeri müdahale nedeniyle Razi’de üretimin durması en önemli yapısal risk olarak göze çarpmaktadır.

Değerleme

Gübretaş’ı hisse başına 19TL hedef fiyat ve Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyesiyle araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. Hisse yılbaşından bu yana endekse göre %16’lik negatif performans gösterdi.

HEDEF FİYAT: 19.00

YÜKSELİŞ POTANSİYELİ: % 43

OYAK Yatırım Aralık Ayı Bülteni

Hisse senetleri ve piyasalar konusunda sormak istediklerinizi piyasa uzmanımıza aşağıdaki form yardımıyla iletebilirsiniz.

İletişim Formu

İletişim formu için buraya tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir