ABD Borsalarında Bugün – (17.09.2012)

New York Borsası kırmızıya kayıyor

FedEx’in sert düşüşü ve Avrupalı liderlerin borç krizinin çözümünde zorlanmasına ilişkin kaygıların artmasıyla Amerikan hisselerinin çoğunluğu değer kaybetti.

Avrupalı liderlerin, euro krizini çözmede zorlanmasına ilişkin kaygıların artması ve FedEx Corp.’un sert düşüşünün etkisiyle Amerikan hisseleri, Standard&Poor’s 500 Endeksi’nin 2007’den bu yana en yükseğine tırmanması sonrasında geri adım attı.

FedEx, çeyrek kazançlarının düşmesi sonrasında kâr görünümünü azaltmasıyla yüzde 3.1 değer kaybetti. United Continental Holdings Inc., ABD’nin bazı ertelemeri araştırması üzerine yüzde 2.3 düştü. Advanced Micro Devices Inc., CFO’sunun istifa edeceğini açıklaması sonrasında yüzde 9.7 düşüş kaydetti. Apple Inc. ise ilk kez 700 doların üzerinde kapandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 1,459.32 puana gerilerken, Dow Jones Endeksi yüzde 0.1 kazançla 13,564.64 puana çıktı. Amerikan borsalarında değerlenen her 4 hisseye karşılık 5 hisse değer kaybetti; işlem hacmi ise 6 milyar hisse ile 3 aylık ortalamasıyla uyumlu seyretti.

Piyasanın bir miktar düzleşmesi ve seçimlere kadar olduğu yerde kalmasını istediklerini belirten Christiana Trust’ın fon yöneticilerinden Thomas Nyheim, Avrupa’nın hâlen daha Amerikan piyasalarını olumsuz etkilediğini, krizin çözülmediğini söyledi.

S&P 500 Endeksi tahmini kazançlarının 14.1 katından fiyatlanıyor.

Bloomberg HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir