Endeks krıtik seviyelerini geçebilecek mi?

Aydın Eroğlu – 04.07.2012

Bankalar destekli yükselen İMKB’de dün genele doğru bir yayılma görülmeye başlandı. Endeks için 63.616 seviyesinde 03/04/2012 tarihinden gelen bir önemli direnç mevcut. Muhtemelen Moody’s’in ülke notunu arttırması sonrasında, bankaların notlarını da yukarı çekmiş olduğu haberi bu direnç seviyesini görmemize yarayacaktır. Ama esas olan; yakın büyük direnç kırılacak mı sorusu olacaktır!

Evet, bu soruya cevap vermek biraz zor. Çünkü;

* Düşmesinden olumlu etkilendiğimiz petrol fiyatlarında yukarı doğru bir tepki yükselişi yaşanıyor.

* Suriye konusu hala satın alınmamış riskler içeriyor.

* İran-İsrail geriliminde tırmanış var.

*AB içerisinden son uzlaşma konularına itiraz sesleri yükseliyor.

İşte bu riskler varken 63.600’lerin üstündeki seviyeleri beklemek acaba kısa vadede fazla bir iyimserlik olur mu diye düşünmeden edemiyorum!

Ama diğer taraftan da, tekniğe bakınca, 63.600’lerdeki direncin geçilmesi halinde de, sırası ile; 64.460 – 65.000 – 66.000 diye sıralı yeni hedeflerin olabilirliği yüksek hedefler olduğunu da görüyorum.

Peki o zaman ne yapmak lazım?

Bence, 63.600’ler civarında (100 puan altı-100 puan üstü) en az % 50 pozisyon realizesi yapmak, eğer geçerse kalan kısmı bölerek sıralı üst hedeflerde realizeye devam etmek bir yöntem olabilir. Yok eğer dediğim ilk direnç görülür de realizeler gelmeye başlarsa, bu takdirde (63.500 – 600’ler görülüp de, 63.000 aşağı kırılırsa) kalan kısmı da verip realizeye uymak, daha alt seviyelere indiğinde aynı şekilde parçalı yerine koymayı planlamak bir düşünce olabilir diyorum.

Endeks için çok daha yüksek hedefleri görmeyi beklediğimi uzun zamandır yazdığım yazılarımda hep görmüşsünüzdür. Bu realize düşüncem, sadece yakın vadeli yükselişlerin bir düzeltmesi yaşanabilir mantığından kaynaklanıyor. Yoksa İMKB için halen daha yüksek beklentilerimi ve pozitif ayrışma ihtimali düşüncemi koruyorum.

Dışarıda ECB’nin faiz kararı bekleniyor. Olası 0.25 baz puan indirim fiyatlanmış diye düşünüyorum. Olası 0.50 baz puan bir indirim ise, ek yükseliş hareketi yaşatabilir. ABD piyasaları 4 Temmuz Kutlamaları nedeniyle kapalı.

Hepinizin mübarek Berat Kandilini Kutluyorum!

Aydın Eroğlu

www.aydineroglu.comwww.borsaanalizci.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir