Borsa Yorumu / İnfo Yatırım – (23.05.2023)

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftayı baskı ile tamamlayan BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe alıcılı başlangıç yaptı. TCMB’nın en ucuz maliyetle borçlanma imkanı sağlayan kredi kartı üzerinden nakit avansa getirdiği kısıtlamayı kısa süre içinde kaldırması dün açılışta, geçen haftanın en çok kaybettireni, 8 – 12 Mayıs’ın en çok kazandıranı olan bankacılığı desteklese de seçim belirsizliği endeksi kısa sürede baskıladı.

Ata İttifakı’nın dağılması ardından Adalet Partisi lideri Öz’ün Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ile AKP Başkan Vekili Kurtulmuş’un Zafer Partisi Lideri Özdağ ile görüşmesi ve Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı, 1. Tur seçimlerinde yaklaşık %5,2 oy alan Oğan’ın seçime hangi adaya destek göstereceğine dair açıklamaları ile yurt içi piyasalar siyasi gelişmelerin etkisi ile yüksek oynaklıkla hareket etti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yaklaşık 2,8 milyon oy alan Oğan, ikinci turda hangi ittifakın adayına destek vereceğini canlı yayında açıkladı. Oğan, “28 Mayıs seçimleri ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğimizi ilan ediyorum” dedi.

Ata İttifakı üyelerinden Adalet Partisi Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklarken, Zafer Partisi destekleyeceği adayı bugün açıklayacak.

Kaynak: İnfo Yatırım Hisse & VİOP Günlük Bülten