Metro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı Şirket Haberleri – (13.12.2011)

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama şöyle:

1.Hisseleri satın alınması planlanan Metro Altın İşletmeciliği San.ve Tic.A.Ş.hisselerinin değer tespitine ilişkin herhangi bir rapor ve çalışma olup olmadığına, varsa sonuçlarına ve satın alınması planlanan hisse oranına, Metro Altın İşletmeciliği San.ve Tic.A.Ş.’nin değer tespitine ilişkin Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. tarafından bir değerleme yaptırılmış ve 19.06.2011 Tarihinde kamuyu aydınlatma platformundan duyurulmuştur. Şirketimiz  26.04.2011 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapmış olduğu açıklamasından da “Söz konusu başvurumuzun Sermaye Piyasası Kurulu Tarafından uygun görülmesi halinde Metro Altın İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ hisselerinin yapılacak mevzuata uygun değerleme ile tespit edilen değer üzerinden devir alınmasına karar vermiştir” ifadesi yer almaktadır. Mevcut ekonomik konjonktürdeki değişiklikler, altın ve döviz fiyatındaki değişiklikler sebebiyle Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. tarafından hazırlattırılan değerleme raporunun Şirketimizin yapacağı genel kurul toplantısından sonra mevzuat çerçevesinde revize edilmesi gerekliliği doğmuştur.Bu itibarla satın alınması planlanan hisse oranı ve bir miktarı belirlenmemiştir.

2.Sözkonusu hisselerin satın alınmasında kullanılacak kaynağın finansmanının ne şekilde sağlanacağı, Şirketimiz ana finansman kaynağı olarak sermaye artırımını kullanmakta olup, satın alınacak paylar karşılığı bedelli veya tahsisli sermaye artırımı yapılarak sağlanacak fonla  ödeme yapılması düşünülmektedir.

3.MetroAltın İşletmeciliği San.ve Tic.A.Ş.’nin fiilen altın arama ve işletme faaliyetlerinde bulunup bulunmadığına ve diğer faaliyetleri Şirket Yetkililerinden alınan bilgiye göre İzmir Karşıyaka bölgesindeki madende hukuki işlemler sebebiyle maden sahalarında önhazırlık çalışmaları devam etmektedir. Salihli bölgesindeki maden için ise mevcut olan arama ruhsatının işletme ruhsatına dönüştürülebilmesi için işletme projesi MİGEM’e verilmiş işlemler devam etmektedir

4. Metro Altın İşletmeciliği A.Ş.aleyhine açılan ve şirket faaliyetlerini etkileyecek nitelikte önemli hukuki uyuşmazlıklar ile Şirketin sahip olduğu ruhsatlar ile ilgili,takip dava v.b. bulunup bulunmadığına ve sözkonusu hukuki uyuşmazlıkların detayına (Davacı, Davalı, Mahkeme, Dosya No, Tutar, Gelinen Aşama, Şirket Faaliyelerine Etkileri, Doğuracağı Muhtemel sonuç ve Riskler) Metro Altın İşletmeciliği San.ve Tic.A.Ş. hakkında açılmış bulunan davaların tümüne ilişkin Şirketçe tarafımıza bildirilmiş bilgiler aşağıda yer almaktadır ; Şirketin, İzmir İli Karşıyaka İlçesi Altıntepe Köyü’nde kain 379,24Hektarlık alanda faaliyet göstermek üzere İzmir İl Özel İdaresinden aldığı GSM ruhsatının iptali talebiyle: Karşıyaka Belediye Başkanlığı tarafından İzmir 4. İdare Mahkemesinin 2011/1012 Esas numarasında açılmış olan davada, davaya şirketçe müdahil olunarak cevap verilmiş ve mahkemece dilekçenin reddine karar verilmiştir. Verilen bu karardan sonra Belediye’nin aynı mahkemede davayı 2011/2200 Esas numarasıyla yenilediği öğrenilmiş olup, şirketçe bu davaya İl Özel İdaresi yanında yeniden müdahale edilecektir.

Ege Çevre Platformu (EGEÇEP) tarafından İzmir İl Özel İdare Müdürlüğü aleyhine açılmış İzmir 3. İdare mahkemesinin 2011/1119 Esas numarasıyla açtığı dava, yine müvekkil şirkete verilen GSM ruhsatının iptaline ilişkindir. Söz konusu dosyada müdahale edilerek cevaplarımız sunulmuş olup, mahkemece Yürütmenin Durdurulması kararı verildiği ve bu karara İl Özel İdaresi tarafından itiraz edildiği, bu nedenle dosyanın itiraz hakkında karar verilmek üzere İzmir Bölge İdare Mahkemesinde olduğu dosya içeriğinden öğrenilmiştir.

Yine, İzsu Genel Müdürlüğü tarafından İzmir İl Özel İdaresi aleyhine İzmir 2. İdare Mahkemesinin 2011/1484 Esas numarasında açılmış olan davada dosya henüz şirketimizin müdahale ve bağlantı talepleri hakkında karar verilmesi aşamasında olup, dosyanın esası hakkında incelemeye geçilmemiştir.

Öte yandan, Ege Çevre Platformu (EGEÇEP) tarafından şirketimize aynı maden sahasıyla ilgili olarak 7805 numaralı IV. Grup İşletme Ruhsatının iptali talebiyle Maden İşleri Genel Müdürlüğü aleyhine İzmir 2. İdare Mahkemesinin 2011/1178  Esas dosyasında açılan davada şirketçe müdahale talebi sunulduğu ancak Bu konuda da henüz bir karar verilmediği öğrenilmiştir.

Ayrıca, yukarıdaki davaların esasının aynı mahiyette olması nedeniyle tüm dosyaların ilk dava dosyası üzerinde birleştirilmesi talebinde bulunulduğu ve bu taleplerin de bölge idare mahkemesi nezdinde henüz incelendiği öğrenilmiştir.

5. Metro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş.aleyhine açılan ve şirket faaliyetlerini etkileyecek nitelikte önemli hukuki uyuşmazlık, dava v.b. bulunup bulunmadığına ve söz konusu hukuki uyuşmazlıkların detayına (Davacı, Davalı, Mahkeme, Dosya No, Tutar, Gelinen Aşama, Şirket Faaliyelerine Etkileri, Doğuracağı Muhtemel sonuç ve Riskler) Şirketimizin süren herhangi bir hukuki uyuşmazlığı yada davası bulunmamaktadır.

Kaynak: www.kap.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir