Migros Hisse Yorumu / Şeker Yatırım – (02.05.2018)

Migros Hisse Yorumu

 2016 yılı Haziran ayında Türkiye’de faaliyet gösteren büyük süpermarket zincirlerinden birisi olan Kipa’yı satın alarak organik büyümesinin yanında inorganik büyüme stratejini de sürdüren Migros, 1 Mart 2017 itibariyle Kipa konsolidasyonunu gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıllarda operasyonel anlamda zayıf sonuçlar elde ederek negatif FAVÖK üreten Kipa’nın olumlu entegrasyonunun 2-3 yıl içinde tamamlanabileceğini, konsolide FAVÖK üzerindeki negatif etkilerinin ise 2019 yılından itibaren pozitife döneceğini düşünüyoruz.

 Euro bazlı kredilerden doğan yüksek finansal gider üretme riski sürmesine karşın organik büyümenin olumlu etkileriyle net kâr seviyelerinde de 2 sene içinde 1% ve üzeri net kâr marjları görmeye başlayacağımızı düşünüyoruz.

 Şirket için, olumlu gelişmelerin yüksek EUR borçluluk sebebiyle fiyatlara yansımadığını düşünüyor ve İNA ile çarpan karşılaştırması yöntemlerini uyguladığımız modelimize dayanarak tavsiyemizi “AL” ve hedef fiyatımızı 35,90 TL olarak koruyoruz. Fiyatlama modelimizde risksiz getiri oranını %11.5, piyasa risk primini ise %5,5, sonsuz değer büyümesini ise %4 olarak belirlemiş bulunuyoruz.