TAV Havalimanları Hisse Yorumu / Tacirler Yatırım – (08.08.2017)

TAV Havalimanları Hisse Yorumu

Tavsiye TUT
Hedef fiyat TL23.1
Getiri potansiyeli 6%

Mevcut değerleme yükseliş potansiyelini sınırlıyor

Yolcu sayılarındaki artış, Suudi Arabistan’da kazanılan yeni işletme hakları, Medine’de hisse alımı ve olası yeni işletme hakları hisse üzerindeki olumlu trendin devam etmesini sağlayacaktır. Ayrıca şirket Euro’daki değer artışından olumlu yönde etkilenmektedir. Ancak bütün bu olumlu gelişmelerin hisse fiyatına, ki son bir yılda yüzde 101 artış kaydetmiştir, yansıdığını düşünmekteyiz. Bu nedenle şirket için tavsiyemiz TUT’dur.

Yolcu trafiğinde iyileşme: Havacılık sektörünün tamamında gözlendiği gibi TAV’ın yolcu sayılarında da son aylarda belirgin bir iyileşme gözlenmektedir. 1Ç17’de % 2’lik daralmanın ertesinde 2Ç17’de TAV’ın yolcu sayısında %8’lik, Temmuz ayında ise %17’lik artış gözükmektedir. Yılbaşından beri gözlenen gelişmeler (ilk yedi ayda %5 artış) ve bundan sonraki aylarda baz etkisinin olumlu olacağını düşündüğümüzde 2017 yılında toplam yolcu sayısının yönetimin %4-5 artış beklentisinin üst bandında gerçekleşeceğini kolaylıkla söyleyebiliriz.

Euro’nun değerlenmesinden olumlu yönde etkilenmektedir. TAV Havalimanları’nın faaliyet karlılığı Euro’nun diğer para birimlerine göre değer kazanmasından olumlu yönde etkilenmektedir (gelirlerinin %53’ü Euro cinsi, maliyetlerinin ise sadece %9’u Euro cinsidir). Tarihsel olarak TAV hisse senedi ile Euro’nun TL’ye karşı değeri arasında yakın bir ilişki vardır. Yolcu trafiği konusundaki endişelerin kalkmasıyla bu ilişki eskiden olduğu gibi önem kazanabilir.

Potansiyel işletme hakkı kazanımları: Suudi Arabistan’da bulunan üç havalimanının işletme hakkının kazanılması ertesinde TAV Havalimanları yeni hak kazanımları için çaba harcamaktadır. Medine havalimanında ortaklık oranının %50’ye çıkarılması, Pakistan’da ve Küba’da bulunan havalimanlarının işletme ve geliştirme hakkının kazanılması ve Sabiha Gökçen Havalimanına ortak olmak TAV’in hedefleri arasındadır ve bunların kazanılması hisse üzerinde olumlu bir etki edecektir.

Değerleme: TAV Havalimanları konusunda olumlu görüşlerimize rağmen geçtiğimiz bir yılda hisse senedinin %110 oranında artış göstermesi nedeniyle bu olumlu gelişmelerin hisse fiyatına yansımış olduğunu düşünüyoruz. Hisse için hedef değer olarak 23.,1 lira öngörmekteyiz. Hedef değere göre sınırlı yükseliş potansiyeli nedeniyle hisse ile ilgili tavsiyemiz TUT’dur.

Raporun tamamı için tıklayın.