İyi bir pastacı mısın yoksa pastaneci mi?

Siz iyi bir pastacı mısınız yoksa iyi bir pastaneci mi? Hiç düşündünüz mü? Şimdi her ikisi de aynı şey değil mi diyebilirsiniz. Ama iyi bir pastacı olmakla iyi bir pastaneci olmak arasında oldukça büyük farklar vardır.

İyi bir pastacı kaliteli, güzel ve lezzetli pastalar üretebilir. Her malzemeden farklı tatlar ve farklı görünürlükte muhteşem lezzetler ortaya çıkarabilir. Bu iyi bir pastacı, iyi bir pastaneci olacak anlamına gelmez. Çünkü pastaneci olmak için iyi bir pastacı olmak yetmez. Daha fazlası gerekir.

Yani sadece işi yapmayı bilmek yetmez, aynı zamanda bir işletmeyi kurmayı ve yönetmeyi de bilmeniz gerekir.

  • Doğru bir Lokasyon seçimi,
  • Doğru ve Nitelikli Kadro kurmak,
  • Çalışanların Kaliteli ve Uyumlu bir hizmet üretmesini sağlamak,
  • Güzel dekorasyon fikirleri ortaya koymak…
  • Pastalar, kekler, kurabiyeler, limonatalar, içecekler nerede ve nasıl durmalı, nasıl servis edilmeli? İçerdeki ambiyans nasıl olmalı? Işık-ses müzik varsa nasıl olmalı, yerleşim düzeninde nelere dikkat edilmeli? Hijyenik şartlar nasıl olmalı? Malzeme alımı, depolama, doğru tüketim, uygun fiyat, nakit yönetimi, vergi planlama…

Tüm bunlar ve bunlara benzer kararları düşünmek, planlamak ve hayata geçirebilmek sizin iyi bir pastaneci olduğunuzun göstergesidir.

Hadi kendinizi tekrar bir düşünün. Yapmakta olduğunuz işi ve işletmenizi düşünün. Sizce siz iyi bir pastacı mısınız, yoksa iyi bir pastanecimi? Peki neden ikisi de olmayasınız.

Bilgi güçtür.

Uğur Demirkıran

0533 433 53 55