Günün Şirket Haberleri ve Analizi / Ak Yatırım – (09.01.2015)

Ak Yatırım Araştırma Bölümü tarafından hazırlanan şirket haberleri raporu, günün önemli haberlerine göre tavsiyeleri içeriyor.

Bank Asya (NÖTR Öneri: Yok 12 aylık hedef fiyat: Yok) – Tamweel Africa Holding’deki %40 payını 31,8 milyon dolar bedel ile “The Islamic Corporation for the Development of the Private Sector” adlı kuruluşa 31,8 milyon dolar bedel ile satarak bu satıştan 41,3 milyon TL kar sağladı.

Garanti Bankası (NÖTR Öneri: Nötr, 12 aylık hedef fiyat: A0,80 TL) – Banca Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA)’nın Doğuş Grubu ile satın alımı için anlaştığı %14,89 hissenin devrinin onayı için BDDK’ya başvurdu.

Vakıfbank (NÖTR Öneri: Endeksin Üzerinde Getiri 12 aylık hedef fiyat: 6,10 TL) -banka yönetiminin 300 milyon dolar muadili başlangıç sermayeli ve 1 milyar TL sermaye tavanı olan bir katılım bankası kurulması için gerekli girişimlerde bulunmak üzere yetkilendirildiğini açıkladı.

AvivaSA (HAFİF OLUMLU Öneri Yok) – Ereğli Demir Ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfı, üyelerine ait birikimlerin bir kısmının bireysel emeklilik sistemine aktarım işlemlerini gerçekleştirecek emeklilik şirketi olarak AvivaSA’yı seçti. Ayrıca, Oyak ve Oyak Grubu şirketleri çalışanlarına yönelik işveren katkılı grup emeklilik plan birikimlerinin, AvivaSA’ya aktarımına ilişkin karşılıklı olarak protokol imzalanmıştır. AvivaSA, 26/12/2014 itibariyle 7,1 milyar TL yönetilen fon tutarı büyüklüğü ile %18,8 pazar payına sahip (Piyasada en büyük 2. Şirket). Yukarıda belirtilen anlaşmaların, şirketin toplam yönetilen fon tutarına katkısının yaklaşık 350 milyon TL düzeyinde olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak kurumsal segmentin marjının daha düşük olabileceğini göz önünde bulundurarak bu anlaşmaların şirket değerlemesine katkısının limitli olabileceğini düşünüyoruz.

Alarko’nun (ALARK – HAFİF OLUMLU öneri: Endeksin Üzerinde Getiri 12 Aylık Hedef Fiyat: 5,60 TL) – geçmişte ilgili açıklamalarını yaptığı, iptal edilmiş olan ve ve tasfiyeye ilişkin görüşme sürecinin devam etmekte olduğu Aktogay Bakır Tesisi Projesi sözleşmesinde 93 milyon dolar tutarındaki kısmın Alarko tarafından yapıldığı konusunda işveren Kazakhmys Projects BV ile mutabakat temin edilerek ihtilaf çözüme bağlanmıştır. Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla, proje ile ilgili yazılabilecek olası bir zarar önlenmiş oldu.

Tüpraş (TUPRS – OLUMSUZ öneri: Endekse Paralel Getiri 12 Aylık Hedef Fiyat: 56,20 TL) – Vergi idaresi 2009-2013 hesap dönemi ile ilgili inceleme 65,6 milyon TL vergi aslı, 94,4 milyon TL vergi ziyaı cezası olmak üzere toplam 160 milyon TL talep etti. Tüpraş, söz konusu vergi ve ceza ihbarnameleri ile ilgili olarak uzlaşma dahil bütün yasal haklarını kullanmayı planlıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir