Avrupa Borsalarında Bugün – (15.04.2014)

Avrupa hisseleri, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin tırmanması ve beklenenden kötü gelen Almanya yatırımcı güveni verisi ile gerileyerek, bu yılki kazançları sildi.

SABMiller Plc, Tsogo Sun Holdings Ltd.’de bulunan 1.04 milyar dolarlık payı satmanın seçeneklerini düşündüğünü açıklaması ile yüzde 2.3 kaybetti. L’Oreal SA, ilk çeyrek Avrupa gelirlerindeki artıştan sonra yüzde 1.1 değer kazandı. Rio Tinto Group ise tahminleri kaçıran ilk çeyrek bilançosu ile yüzde 3.1 kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 gerileyerek günü 326.58 puan oldu. Endeks dün, beklenenden iyi gelen ABD perakende satışları ve Citigroup Inc.’in bilançosu ile, geçtiğimiz hafta değerlemelerdeki endişeler ile yatırımcıların teknoloji hisselerini satması ile yaşanan ve bu yılki kazançların çoğunu silmesine neden olan kayıplardan toparlandı. Stoxx 600 bu yıl yüzde 0.5 aşağıda.

Kopenhag’ta bulunan PFA Asset Management kıdemli stratejistlerinden Witold Bahrke, “Jeopolitik açıdan büyük bir belirsizlik var, bu da piyasayı aşağıya çekiyor. Yatırımcılarda inanç eksikliği var, Ukrayna’da tansiyonun hafta sonu tekrar tırmanması ile güven hâlâ olumsuz yöne doğru eğilmiş durumda” dedi.

Stoxx 600’de işlem gören şirketlerde işlem hacmi, Bloomberg’in derlediği verilere göre, son 30 gün ortalamasının yüzde 10 üzerinde seyretti.

Bloomberg HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir