VİOP Yorumu / Gedik Yatırım – (15.04.2025)

BIST 30 Yakın Vadeli Kontratı

Nisan vadeli endeks sözleşmesi 10.414,00 – 10.537,00 seviyeleri arasında hareket ederek günü %0,66 oranında bir yükselişle 10.463,00 uzlaşma fiyatından tamamladı. Yurt dışındaki toparlanmayla haftaya pozitif bir açılışla başlayan sözleşmede gün içerisinde dalgalı seyirle birlikte kazançların belirli ölçüde geri verildiği bir fiyatlama takip edildi. Sözleşmede akşam seans kapanışı da 10.474,00 puandan gerçekleşti. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa vadelileri ve CFD endeksleri yatay açılışlara işaret ediyor. Nisan vadeli endeks sözleşmesinin güne yatay bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Sözleşmede yukarı yönlü denemelerde 10.500 – 10.550 aralığı kısa vadeli direnç bölgesi olarak izlenecektir. Son dönemde güçlü bir direnç olarak çalışan bu bölge aşılabilir ve üzerinde kalıcılık sağlanabilirse yükseliş eğilimini etkisini sürdürebilir. Bu durumda ilk olarak 10.610 – 10.680 bölgesi ile 10.750 seviyesi direnç konumunda bulunmaktadır. Sözleşmede dalgalı seyirle birlikte satışların gözlenmesi halinde ise 11.420 – 10.380 aralığı kısa vadeli destek bölgesi olup, bu bölge altına sarkmalarda 10.340 – 10.300 – 10.240 ve 10.160 seviyelerine doğru geri çekilmeler gündeme gelebilir.

Dolar/TL Yakın Vade

Nisan vadeli dolar/TL sözleşmesi dün 38,6520 ile 38,7210 seviyeleri arasında dalgalanarak günü yüzde 0,31’lik düşüşle 38,6820 uzlaşma fiyatından tamamladı. Yurt içerisinde cari işlemler dengesi şubat ayında 4,41 milyar dolar açık verirken, beklentimiz olan 4,5 milyar doların hafif altında gerçekleşti. Böylece 12 aylık birikimli cari açık 11,8 milyar dolardan 12,8 milyar dolara yükseldi. Cari işlemler açığında artış yaşansa da cari açık/GSYH oranın yüzde 1 altında seyretmeye devam ediyor. Dün açıklanan verinin kur üzerindeki etkisinin çok sınırlı kaldığını gördük. Bugün yurt içerisinde merkezi yönetim bütçe dengesi, ABD tarafında ise New York Fed Sanayi Endeksi verileri takip edilecek. Haftanın en önemli verisi ise perşembe günkü TCMB Para Politikası Kurulu faiz kararı ve karar metnindeki yönlendirme olacak. Dolar/TL spot kuru, bu sabah saat 08:10 itibariyle 38,04’lü seviyelerde yatay seyrine devam ediyor. Dolar endeksi ise 99,63 civarında zayıf görünümünü sürdürüyor.

Kaynak: Gedik Yatırım VİOP Bülten

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!