OTKAR Analizi: Satış gelirleri arttı ama…

2025 yılının ilk 6 ayında satış gelirleri %13 artışla 19,8 milyar TL seviyesine ulaştı. Bu dönemde yurt içi satışlar %29 artarak 7,8 milyar TL’ye çıkarken, yurt dışı satışlar %5 yükselerek 12 milyar TL oldu ve toplam gelirler içindeki payı %61 olarak gerçekleşti.

İç pazarda özellikle kamyon ve yeni pick-up modeli, dış pazarda ise askeri araç teslimatları satışların büyümesinde belirleyici oldu. Geçen yılın aynı döneminde %11,9 olan askeri araç payı, 2025’in ilk yarısında %20’ye, ikinci çeyrekte ise %26’ya yükseldi.

Vatan savunması için oldukça önemli yerli ve milli bir hisse ancak kısa vadecileri kendine çekmekte zorlanıyor.

Ons Gümüş grafiği 38,0083 USD ile %0,03 düştü. BIST 100 (XU100) 10.870,57 puan ile %0,43 yükseldi. Altın/TL (XAUTRYG) 4.374,77 TL ile %0,02 düştü, Altın ons 3.335,985 USD ile %0,04 düştü.

Grafik TradingView’den

OTKAR hissesi teknik olarak “Al” sinyalinde. Hareketli ortalamalar tarafında “Güçlü Al” görünüyor. RSI 69 seviyesinde, aşırı alıma yakın, momentum ise -12 ile zayıf.

Osilatörler içe içe karışık sinyallerde; CCI 44, AO 68 ve Stokastik %K 71 seviyelerinde. Günlük olarak %1 düşüş kaydedilmiş olsa da genel trend pozitif görünmekte.

Son 1 haftada % -2 kayıp yaşanırken, 1 ayda %24, 3 ayda %33 ve 6 ayda %41 yükseliş var. 1 yıllık performans %6 seviyesinde ve enflasyonu siz de biliyotsunuz, çok düşük. ASEL uçtu OTKAR yerinde saydı.

Piyasa değeri yaklaşık 67 milyar TL seviyesinde bulunuyor. Son 1 ayda piyasa değeri %26, 3 ayda %35 ve 6 ayda %43 artış göstermiş.

Finansallara bakıldığında, yıllık bazda net kârda %-257 düşüş dikkat çekiyor. Çeyreklik bazda da negatif büyüme var. Sert düşüşler finansal zayıflığa işaret ediyor.

Teknik olarak destek seviyeleri 500 TL ve 505 TL, güçlü alıcıların gelebileceği noktalar. Direnç seviyeleri 598 TL ve 627 TL olarak öne çıkıyor. Fibonacci pivot seviyeleri de bu bantları destekliyor. Genel olarak kısa ve orta vadede yükseliş eğilimi güçlü görünse de 1 senede yatıranlar: “paramız pul oldu” diyebilir. Süpertrend de 27 Haziran’da al sinyali vermişti. Kar satışı olabilir.

Sonuç itibariyle, finansal tablolar, faiz ve kur etkisiyle vergi öncesinde 321 milyon TL zarar yazıldığını gösteriyor (2024 ilk yarı: 1.325 milyon TL zarar). Ancak ikinci çeyrekte esas faaliyet kârının güçlü katkısıyla 461 milyon TL VÖK elde edildi. Yılın ilk yarısında net finansal borçlulukta iyileşme sağlanırken, bu tabloya hem FAVÖK hem de net işletme sermayesindeki gelişmeler destek oldu. Geçmiş yıl zararlarının etkisiyle oluşan ertelenmiş vergi geliri sayesinde, şirket 79 milyon TL net zarar açıkladı. Bu sebeple temkinli bir şekilde alım yapılabileceği öngörülerek uzun vadecilerin girişi beklenebilir.

Okan Özdemir