Migros 2025 1. Çeyrek Bilanço Analizi / Tera Yatırım – (8.05.2025)

1Q25 – Zorlu sezonda güçlü başlangıç

Endeks Üstü Getiri
Güncel Fiyat (TL) 501.00
Güncel Piyasa Değeri (TLmn) 90,708
12 Aylık Hedef Fiyat (TL/Hisse) 817.00
12 Aylık Hedef Piyasa Değeri (TLmn) 147,921
12 Aylık Yukarı Potansiyel (TL) 63%
Temettü Verimi 2%

FAVÖK TL3,7mlr ile hem konsensüs hem de bizim beklentimiz (TL3,6mlr) üzerinde. Daha düşük faiz gideri katkısı vardı, bu nedenle düzeltilmiş FAVÖK TL-1,1mlr beklentimize kıyasla daha iyi gerçekleşti. Faaliyet dışı kalemler destekleyici oldular (daha düşük finansman gideri ve TL5,9mlr parasal kazanç; Tera: TL5,0mlr), ancak yüksek vergi yüküyle kısmen dengelendiler. Sonuç olarak net kâr yaklaşık TL1,0mlr ile piyasanınTL0,4mlr beklentisinin üzerinde geldi (Tera: Nötr düzeydeydi). Guidance tarafında bir değişiklik yok. İlk değerlendirmemiz olumlu.

LFL satışlar %46 artarken trafik %0,7 geriledi (29 Şubat düzeltmesi sonrası sırasıyla %48 ve +%0,5)

Ücret enflasyonu beklentimizin altında kaldı ve bu, opex’teki olumlu sapmanın büyük kısmını açıkladı. Brüt marj öngörümüzden zayıf olsa da, bu sayede FAVÖK hafif şekilde beklentiyi aştı. Açıklanan %4,7’lik FAVÖK marjı yıl geneli için verilen %6 civarındaki hedefin altında kalsa da, sektörün 1Ç marjları genelde düşük olduğu için bu farkın konsensüs üzerinde belirgin bir baskı yaratması beklenmeyebilir.

Çalışma sermayesine bağlı faiz giderlerinin (net) yaklaşık TL-3,7mlr olduğunu tahmin ediyoruz (önceki çeyrek: TL-4,3mlr). Bu tutar, vadeli borçların faiz etkisinden kaynaklanıyor. Bu kalemi raporlanan satılan malın maliyetine (COGS) eklediğimizde, düzeltilmiş brüt marjı %19,5 olarak hesaplıyoruz (bizim tahminimiz %20,0); bu da 4Ç’deki %19,2’ye göre hafif bir iyileşmeye işaret ediyor.

Birçok Türk sanayi şirketi, TÜFE’nin önceki çeyreğe göre daha yüksek gerçekleşmesi nedeniyle 1Ç’te daha fazla parasal kazanç açıkladı. Migros’un parasal kazancı çeyreklik bazda %75 artarak beklentimizin üzerinde pozitif yansıdı.

Önceki çeyrekte TL+1,5mlr olan manşet net nakit, bu çeyrekte kira etkisiyle TL-5,9mlr net borca döndü. Kira hariç bakıldığında, geleneksel net nakit TL+24,7mlr’den TL+22,1mlr’ye sınırlı geriledi. Nakitteki düşüşün ana nedeni TL5,5mlr’lik işletme sermayesi bozulmasıydı.

Hedef fiyatımızı TL819,2’den TL817,0’ye hafif aşağı revize ettik. 2025E FAVÖK tahminimizi %1 düşürdük ve 1Ç’teki yüksek efektif vergi oranını modele yansıttık; yıl sonuna doğru normalleşmesini bekliyoruz. Hisse, 12 aylık ileriye dönük 13,5x F/K ve 2,7x FD/FAVÖK (işletme sermayesi faiz düzeltmeli 6,2x) çarpanlarıyla işlem görüyor.

Kaynak: Tera Yatırım

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!