EUR/USD
ABD’de federal hükümetin kapalı kalmaya devam etmesi, küresel piyasalar üzerindeki baskısını sürdürüyor. Bu süreçte güçlenen ve uzun bir aranın ardından 100 seviyesini aşan Dolar Endeksi (DXY), dün %0,5 oranında geriledi. Hafta başında zayıflayan Fed’den faiz indirim beklentileri, üyelerden gelen açıklamaların ardından yeniden güç kazandı. Diğer yandan, Fed üyeleri, işgücü piyasasındaki zayıflama sinyallerine rağmen enflasyona odaklanmaya devam ederken, Cleveland Fed Başkanı Hammack yüksek enflasyonun işsizlikten daha büyük risk oluşturduğunu ve %2 hedefine 2026’dan birkaç yıl sonra ulaşılabileceğini belirtirken, Chicago Fed Başkanı Goolsbee veri eksikliğinin faiz indirimi kararlarını zorlaştırdığını, Fed üyesi Barr ise enflasyonla mücadelede hala yapılacak işler olduğunu vurguladı. St. Louis Fed Başkanı Musalem, ABD Merkez Bankası’nın işgücü piyasasını desteklemek amacıyla faiz oranlarını düşürmesinin doğru olacağını belirtirken, Miran da sürpriz bir gelişme yaşanmazsa faiz indirimi yapacaklarını düşündüğünü ifade etti.
Avrupa tarafında, ECB Yönetim Konseyi Üyesi Boris Vujcic, mevcut politikanın “iyi bir noktada” olduğunu yineleyerek, enflasyonu ECB’nin hedefine resesyon yaratmadan düşürdükten sonra üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi. Bugünkü gündemde, Fed ve ECB üyelerinden gelecek açıklamalar yakından izlenecek. Fiyatlamalar tarafında, EUR/USD paritesi dün %0,5 değer kazanarak
1,1547 seviyesinden günü tamamladı. Teknik görünümde 1,1490 seviyesi destek, 1,1560 – 1,1590 seviyeleri ise sıralı dirençler olarak öne çıkıyor.
Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten