Eur/Usd
ABD kişisel tüketim harcama endeksi (PCE) manşet beklenti (%2,3) ile aynı, çekirdek ise hafif beklenti üstü (%2,6 yerine 2,7) geldi. Diğer bir veri ise Michigan enflasyon beklentileri idi, 1 ve 5-10
yıllık enflasyon beklentileri hafif düşüş gösterdi. Yukarıdaki veriler enflasyona dair umutları çok desteklemese de kaygıları artırıcı nitelikte olmadı. Sınırlı olumlu diyebileceğimiz kümüle sonuç ortaya çıktı.
Gözler bu hafta ABD istihdam verilerinde olacak. Yarından başlamak üzere açıklanacak verilerde Cuma kritik gün. Aylık istihdam veri setine dair beklentiler istihdamda hafif yavaşlamanın süreceği, işsizliğin hafif artacağı yönünde. Eğer istihdamda beklentiler karşılanırsa, enflasyonun sorun yaratmadığı, istihdamın hafif yavaşladığı görüntüsü ortaya çıkabilir. Bu durum ABD ekonomisine dair algıyı ve mevcut FED yaklaşımını aynı yerde tutabilir. İstihdamda zayıflama ise müdahale gerektiği (FED faiz indirimi) algısı yaratabilir. Politikada ise 9 Temmuz tarihi yaklaşıyor. Trump’ın ek süresinin son günleri. Kanada ile gerginlik yaşandığı ve 9 Temmuz tarihinin diğer ülkelerle anlaşma için yeterli olmayacağı spekülasyonu öne çıkıyor. Bu durumda Trump müzakere yolunu açık tutmak için yeni bir tarih mi belirler yoksa resen oran tayin etmeyi mi tercih edecek sorusu önemli. Avrupa’da enflasyon (yüzde 2,3) ve işsizlik (yüzde 6,2) oranlarının aynı kalması bekleniyor. Gözler bu hafta ABD verilerinde ve ABD yönetiminde olacak. Dolar Endeksi 97’den destek bulmaya çalışıyor. 97,05 civarında güne başlıyor, zayıflık sinyali veriyor.
Paritede ana belirleyici Trump ve uyguladığı politikalar olmaya devam ediyor. Dolar Endeksi’nde (DXY) direnç noktası 101 seviyesin tekrar altında. 96-97 aralığını Doların trendi açısından önemsiyoruz. Bu sabah 1,172 seviyesindeki paritede 1,176 ve 1,179 seviyeleri gün içi direnç; 1,165 ve 1,161 seviyeleri gün içi destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün parite yatay-sınırlı pozitif seyir izleyebilir.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten