Eur/Usd
ABD ve Çin karşılıklı yeni önleyici adımlar atarak APEC toplantısındaki randevu öncesi gerginliği tırmandırıyorlar. İki liderin ay sonunda APEC’te bir araya gelmesi hala geçerli. Ancak
iki ülke arasındaki ticari ateşkesin bozulması riski de yok değil. Yatırımcılar ateşkesin süreceğine, şu an karşılıklı alınan önleme anonslarının büyük ihtimalle taktiksel olduğunu düşünüyor.
Yatırımcılar diğer yandan FED sinyallerini takip ediyor. FED ekim faiz indirimine kapıyı açık tutuyor. Başkan Powell, istihdamda bozulma riskini öne çıkardı. Avrupa’da ise Fransa’daki siyasi gelişmeler takip ediliyor. Bütçe borç yükünü azalmaya yönelik planlanan öneri siyasi kaosa yol açmıştı. Öneri ertelenerek siyasi kaos giderilmeye çalışılacak. Yeni hükümet bugün güven oyu almaya çalışacak.
Dolar Endeksi (DXY) 98,5 seviyesinde. 96-97 bandında tutunmayı başaran Dolar Endeksi (DXY) de, 101 seviyesi direnç noktası olarak takip edilebilir DXY’de destek noktası 97 seviyesi olarak öne
çıkarken, 97 seviyesinin aşağı kırılması satış baskısının devam edeceğine işaret edebilir. 101 seviyesi üzerinde ise dolar talebinin gücünü artırması beklenebilir. Bu sabah 1,166 seviyesindeki paritede 1,168 ve 1,171 seviyeleri gün içi direnç; 1,61 ve 1,157 seviyeleri gün içi destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay-sınırlı pozitif seyir izleyebilir.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten