OLUMSUZ HABER AKIŞI SATIŞLARI TETİKLEDİ; GÖZLER ENFLASYON VERİSİNDE
Piyasada bugün olumsuz haber akışının etkisiyle sert satışların öne çıktığı bir günü geride bıraktık. Açılışın ardından gelen negatif gelişmeler, özellikle bankacılık hisselerinde satış baskısını belirgin şekilde artırdı. Öğlene kadar devam eden düşüş sonrası baskı kısmen azalsa da, piyasada kayıpları telafi edecek bir tepki alımı görülmedi.
Sentiment tarafında yeniden 2,40 destek seviyesi test edildi. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanmış olsa da, piyasanın kısa vadede rahatlayabilmesi için 3,30–3,96 bandının yukarı yönlü kırılması gerekiyor. Yatırımcı tarafında temkinli ve tedirgin görünüm sürerken, yarın sabah açıklanacak enflasyon verisi piyasaların yönü açısından belirleyici olabilir.
Momentum tarafında ise görünüm zayıflamaya devam ediyor. Günlük Momentum yeniden kırmızı bölgeye geçerken, saatlik Momentum günü negatif bölgede tamamladı.


Kaynak: Sentiment Algo