Borsa Yorumu / Phillip Capital – (12.01.2026)

Piyasa Görüşü

Yıla güçlü bir başlangıç yapan Borsa İstanbul, 2026 başından bu yana %8,3 değer kazanırken son bir haftada ise %6,1’lik yükseliş kaydetti. Aynı dönemde küresel borsalardaki ortalama değer artışının %2 civarında kalması BIST-100 endeksinin yakaladığı momentumun gücünü daha net ortaya koyuyor. Bugün yurt içinde ve yurt dışında tahvil ihaleleri izlenecek. Hafta genelinde yurt içinde majör bir veri akışı bulunmazken piyasaların odağında 22 Ocak’taki TCMB PPK toplantısı ile 23 Ocak’ta Fitch ve Moody’s tarafından açıklanacak yılın ilk Türkiye değerlendirmeleri yer alıyor.

ABD tarafında Cuma günü kapanışlarına bakıldığında Dow Jones %0,48 artışla 49.504 puandan, S&P 500 %0,65 yükselişle 6.966 puandan ve Nasdaq %0,82 primle 23.671 puandan günü tamamladı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri kapanış bazında yeni rekor seviyelere ulaştı. Veri cephesinde ise Aralık ayı istihdam rakamlarının karmaşık bir tablo sunduğunu gördük. Tarım dışı istihdam beklentilerin altında 50 bin kişi artarken, önceki iki aya ilişkin veriler aşağı yönlü revize edildi. Buna karşın işsizlik oranındaki gerileme ve ortalama saatlik kazancın %0,2’den %0,3’e yükselmesi hükümet kapanması sonrasında açıklanan aşırı iyimser verilerin yarattığı beklentileri dengeleyerek faiz indirimi beklentileri üzerinde etkili olabilecek bir görünüm oluşturdu. Bu hafta ABD’de yarından itibaren 4Ç25 bilanço sezonu başlarken haftanın en önemli makro verisi ise yarın açıklanacak TÜFE rakamı olacak. Yıllık enflasyonun %2,7 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu oran Fed’in %2 hedefinin üzerinde kalmaya devam etse de enflasyonda yeniden hızlanma sinyali görülmemesi faiz indirimi beklentilerini destekliyor.

Küresel piyasalarda bu sabah risk iştahı karışık seyrediyor. Saat 08.10 itibarıyla ABD vadelileri hafif ekside. Japonya’da piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalıyken, Çin endeksi %0,85 artıda işlem görüyor. Emtia tarafında ons altın %1,4 primle 4.570$ seviyesinden, ons gümüş %4,7 yükselişle 83,6$ seviyesinden fiyatlanıyor. Brent petrol ise %0,2 artışla 63,4$ seviyelerinde seyrediyor.

BIST-100 endeksinde bu sabah yatay bir açılış bekliyoruz. Teknik görünümde 12.000 puan üzerindeki seyri olumlu değerlendirmeyi sürdürürken daha iyimser bir tablo için 12.200 puanın üzerinde kalıcı kapanışlar görülmesi gerektiği görüşümüzü koruyoruz.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Phillip Capital Günlük Bülten

@ParaBorsaNet'i X'te Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN X'TE BİZİ TAKİP EDİN!