Borsa Yorumu / İntegral Yatırım – (22.08.2025)

Piyasa Beklentimiz

Borsa endeksi 11.250 seviyesindeki direnci üzerinde kapattı ve uzun bir zaman sonra hızlı yükseliş trendinin en üst seviyesini görmüş oldu. Merkez Bankasının faiz indirimlerine devam edeceği algısı piyasayı güçlü tutmaya devam ediyor. Borsa endeksinde ekonomideki toparlanma süreci sürdükçe, enflasyonun dezenflasyon sürecine doğru evrilmeye devam etmesi, yeni bir risk unsuru oluşmaması ve elbette faiz indirimlerinin gelmesi halinde nominal olarak yeni rekor seviyelerinin gelmesi sürpriz olmayacaktır. İlerleyen süreçte kritik birkaç gündem bulunuyor. İlki 15 Eylül’deki CHP davası. Yeni bir siyasi risk oluşması endekste kar realizasyonunu tetikleyebilir. Bu açıdan önümüzdeki süreçteki buna ilişkin takvim piyasada bir gerginlik oluşturabilir. 3. Çeyrek bilançolara yönelik beklentiler oldukça önemli. 2. Çeyrek en kötüsünün geri kaldığını gösteriyor olabilir. Ancak henüz netlik yok. 3. Çeyreğin sonuna doğru gelen sektörel veriler bize beklentilerin şekillenmesi açısından kıymetli olacaktır. Böylece son 1.5 yıldır seçici olmak gerekli söylemlerimiz yeni hikayesi olan ve geride aklan, defter değerinin altında fiyatlanan şirketlerin zamanıdır söylemine evrilebilir. Ancak bunun biraz daha zamanı var. Borsa endeksinin 11.250 seviyesi üzerinde kalmaya devam ettiği sürece 11.460 direncine doğru hareket etme potansiyeli artabilir. Buna karşın son günlerde hızlı yükselişin ardından tekrar 11.250 seviyesinin altına gerilemesi halinde 11.800 desteğinden satışların karşılanmasını bekleriz.

BIST 100 Endeksi

Borsa endeksi 11.250 direnç seviyesinin üzerinde kapatmayı başardı. Böylelikle endeks nominal bazda yeni rekor kırmış oldu. 11.250 seviyesi üzerindeki seyirler sürdüğü sürece yeni rekor seviyelerin tazelenmesi beklenebilir. 11.250 seviyesi üzerinde yerleşik seyirlerin oluşması halinde 11.460 seviyesine doğru yükseliş eğilimi hız kazanabilir. 11.250 seviyesinin altında kapanış oluşması halinde endeksin 11.800 seviyesine doğru düzeltme yapma ihtimali artabilir. Endekste ana yukarı yönlü eğilim devam ediyor. Olası düzeltme eğilimi halinde endeksin güçlü desteklerden tepki bulması beklenebilir.

Destekler: 11.250 / 10.800 / 10.650
Dirençler: 11.460 / 11.580 / 11.700

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler:

TOASO: Teknik tepkinin devamı,
SOKM: 200 günlük ortalamanın aşılması sonrası güçlenmenin devamına yönelik beklenti,
AKBNK, ALARK, BALSU, GESAN: Yerleştiği 22 günlük ortalaması üzerinde güçlenme potansiyeli,

*Haftalık takip ettiğimiz hisselerde KRDMD, ENERY, MIATK hedef oldu. Diğer hisselerde beklentimiz devam ediyor.

VIOP Strateji – XU030 Spot Endeks

VIOP 30 endekste ana yön yukarı olmaya devam ediyor. Gün içi işlemlerde spot piyasadaki fiyattan 12477 destek görevi görmüş. Perşembe günü saat 11:00’den itibaren bu seviyenin altına inmeyen endeks kontratı için spottaki 12477 seviyesi stop loss olarak alınmak kaydıyla uzun pozisyon denenebilir. Endekste 12477 seviyesi altında kapanış olması halinde 12250 seviyesindeki 22 saatlik ortalamadan tepki gelip gelmeyeceğini izlemekte fayda var. Endekste ana yön yukarı. Yukarı eğilim içinde düzeltme olması halinde destek seviyesi stop loss olarak çalıştırılarak uzun pozisyon denenebilir. Şimdilik kısa pozisyonlar için aceleci olmamakta fayda var.

Kaynak: İntegral Yatırım BİST Günlük Bülten