Borsa Yorumu / İnfo Yatırım – (7.07.2025)

BİST100 endeksinde hafif satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı 781 puan yükselişle 10.276 seviyesinden tamamladı. Yurt içi enflasyonunun Mayıs ayının altında gelmesi, faiz indirim beklentilerinin artması ve yurt dışı taraftaki olumlu seyir, yurt içinde risk iştahını artırdı. Bu hafta, ekonomik takvimde piyasaları etkileyebilecek derecede önemli veri akışı bulunmazken siyasi gelişmeler ve ABD’de 9 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan gümrük vergisi tarifelerinin etkileri takip edilecek.
Haziran ayında TÜFE, yaklaşık %1,6 olan konsensüs beklentilerin altında %1,37 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE, Mayıs ayındaki %35,41 seviyesinden Haziran ayında %35,05 seviyesine geriledi. Çekirdek enflasyon yıllık bazda %%35,64 olarak açıklanırken, gıda enflasyonu yıllık bazda %32,87’den %30,20’ye geriledi. Bizim beklentimiz aylık bazda enflasyonun %1,5 artacağı yönündeydi.

ÜFE ise aylık bazda %2,46 oranında artış gösterirken, yıllık artış bir önceki aydaki %23,13 seviyesinden Haziran ayında %24,45’e seviyesine yükseldi.

TÜFE tarafında aylık bazda en fazla artış %0,43 ile konut, %0,36 ile ulaştırma ve %0,18 ile lokanta tarafında olurken, Haziran ayında düşüş gösteren iki grup %0,07 ile gıda ve alkolsüz içecekler ve %0,02 ile konut tarafında oldu. Enflasyonun alt kırılımlarına bakıldığında Haziran ayında fiyatı en çok artan ürünler ara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı ve kahvaltılık tahıl ürünleri oldu. Yurt içi siyasi gelişmelerden gelen olumlu haberler, jeopolitik gerginliklerin hafiflemesi ve faiz indirimi beklentileri endekse katalist etki yarattı. Beklentimiz Temmuz ayında TCMB’nin 350 baz puanlık faiz indirimi yapacağı yönünde.

Bugün Teknik Olarak Hareket Yapmasını Beklediğimiz Paylar

Kaynak: İnfo Yatırım Hisse & VİOP Günlük Bülten

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!