Borsa Yorumu / İnfo Yatırım – (27.08.2025)

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 52 puan yükselişle tamamlarken, TL bazlı rekorlarını kırmaya devam etti. ABD tarafındaki Fed belirsizliği yurt içinde de açılışta karmaşık seyre işaret etse de yurt içi dinamiklerin etkisi ile endeks günü pozitif tamamladı. T+2 bakiye düzenlemeleri ve vade sonuna yaklaşılması ile birlikte endekste kısa vadeli volatilite artabilir.

Piyasaların gündeminde Fed bağımsızlığına yönelik tartışmalar öne çıktı. ABD Başkanı Trump’ın Fed Guvernörü Cook’u görevden alma girişimi yatırımcıların uzun vadeli enflasyon görünümüne ilişkin endişelerini artırdı. Bu gelişmeyle birlikte 30 yıllık ABD tahvil faizi ve 10 yıllık faizi yükselirken, kısa vadeli faizlerde gerileme izlendi. Tahvil eğrisindeki bu hareket, yatırımcıların Fed’in önümüzdeki dönemde kısa vadeli faizlerde indirim yapabileceğini fiyatlarken uzun vadede enflasyon riskinin güçlendiğine işaret etti.

ABD Ticaret Bakanlığı, Temmuz ayına ilişkin Dayanıklı Mal Sipariş verilerini yayımladı. Buna göre, ticari uçak ve askeri teçhizat siparişleri de dahil olmak üzere en az üç yıl dayanması beklenen tüm dayanıklı mallara yönelik siparişler Temmuz’da aylık bazda %2,8 azalış gösterdi. Çekirdek sermaye malı siparişleri ise Haziran ayına dair revize edilen %0,6’lık düşüşün ardından Temmuz’da %1,1 artış gösterdi. Elektrikli ekipman, makine ve metal ve bilgisayar ve motorlu taşıt siparişleri Temmuz’da arttı.

Bugün Teknik Olarak Hareket Yapmasını Beklediğimiz Paylar

Kaynak: İnfo Yatırım Hisse & VİOP Günlük Bülten