BIST-100
Günün ajandasında Mayıs ayı enflasyon verisi ilk sırada. TÜİK, mayıs ayı enflasyon verisini bugün (10:00) açıklanıyor. Orta vadeli görünümde rezervlerdeki eğilim ve enflasyona yönelik beklentiler, TL varlıklar ve BİST açısından önemini koruyor. Bu açıdan Mayıs ayı enflasyon verisi açıklaması yakından izlenecek. Beklentiler paralelinde veya altında bir veri, 19 Haziran tarihli PPK toplantısında para politikası koşullarında normalleşme, 24 Temmuz tarihli PPK toplantısında ise faiz indirim beklentilerini destekleyecektir. Bloomberg anketine göre, Mayıs ayı için aylık TÜFE beklentisi %2,0 ile Garanti BBVA beklentisinin (%1,85) sınırlı üstünde. Aylık ortalama beklentinin gerçekleşmesi durumunda, yıllık TÜFE enflasyonu %37,9’dan %36.0’a, bizim beklentimizin gerçekleşmesi durumunda %35.8’e düşecek. Yaz aylarında para politikası koşullarında normalleşme ve faiz indirim beklentileri çerçevesinde 9.100-8.900 bölgesine geri çekilmelerde tepkisel fırsatlar öngördüğümüzü, orta vadede ise 9.300-8.400 aralığını hisse pozisyonları adına kademeli alım bölgesi olarak değerlendirdiğimizi hatırlatalım. Olası tepki alımlarında kısa vadeli görünümde 9.250- 9.300, orta vadeli görünümde ise 9.850-10.000 bölgesi ilk aşamada izlediğimiz direnç seviyeler.
Global tarafta yeni haftaya ABD’nin çelik ve alüminyuma yönelik yeni vergi oranlarının yanı sıra RusyaUkrayna arasında yükselen tansiyonla başlanılmıştı. ABD ve Çin arasında hafta içerisinde liderler seviyesinde bir telekonferans gerçekleşebileceği beklentisi haftanın ilk işlemlerindeki zayıflığı telafi etse de yeni günde zayıflık sürüyor. Vadeli ABD, Avrupa ve MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar endekslerinde yatay/sınırlı zayıf eğilim görmekteyiz.
Günlük Teknik Analiz Bazlı Yatırım Fikirleri
Günlük Bazda Yatırım Fikirleri’nde yer alan hisselerde günlük performans baz alındığından, yatırımcılar ilk aşamada %0.9-%2, ikinci aşamada %3.1-%4 aralıklarını pozisyon kapatma ve/veya kar alma seviyeleri olarak takip edebilirler.
Kaynak: Garanti Yatırım