Yatırım Stratejimiz
Hisse senetleri Salı günü, üç büyük endeksin üst üste beş yükseliş seansını tamamlamasının ardından yeniden alıcılı seyre dönerek günü artıda kapattı. Nasdaq, Dow Jones ve S&P 500 sırasıyla %0,84, %0,39 ve %0,25 yükseldi. ISM imalat verilerinin üretimde zayıflığın sürdüğünü göstermesi, 25 baz puanlık faiz indirimine yönelik olasılığı %86 seviyesinde tutarken, Fed Başkanı Powell’ın görev süresinin gelecek yıl Mayıs ayında dolacak olması nedeniyle Kevin Hassett’in olası adaylığına ilişkin haber akışı, gelecek yıl faiz indirimi patikasına dair beklentileri etkiliyor. BofA, daha güvercin bir Fed Başkanı ihtimaline bağlı olarak 2026’da iki ek indirim daha beklediğini duyurdu. Şirket tarafında, Boeing’in 2026’da serbest nakit akışının pozitife döneceği öngörüsü ve ABD Donanması’ndan aldığı 104,4 milyon dolarlık bakım-onarım sözleşmesi hisseyi %10 yukarı taşırken, kripto tarafında Bitcoin’in sert satış sonrası %7’nin üzerinde toparlanması, teknoloji hisselerinde görülen önceki günkü kayıpların telafi edilerek ABD endekslerine destek verilmesine katkıda bulundu.
Piyasaların merakla beklediği TÜİK Kasım ayı enflasyon verisi bugün saat 10:00’da açıklanacak. Aylık artış beklentisi %1,2–1,3 aralığında oluşurken, gıda ve giyim fiyatlarında aşağı yönlü bir sürpriz gelmesi durumunda enflasyonun %1’e yakın veya bunun altında gerçekleşmesi de mümkün görünüyor. Enflasyonun beklentilere paralel açıklanması hâlinde 11 Aralık’taki TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında 150 baz puanlık indirim öne çıkarken, olası %1’in altında bir enflasyon oranı faiz indirimi beklentilerini artırabilir. BIST100’de 11.000 direncini yükselişin genele yayılması ile destek haline getirmiştik. Dünde bankacılık sektöründe sınırlı bir kar realizasyonu buna karşın diğer sektörlere yükselişin yayıldığını gördük. 11.000 üzerinde güçlenme ve 11.500-11.600’de bulunan tarihi zirve yönelim öncesinde yükselişin güç topladığını düşünüyoruz. Bugün enflasyon verileri sonrasında 11.150 seviyesini destek haline gelmesini ve desteklerin güçlenmesini bekliyoruz.
Günlük Hisse Fikirleri
Yabancı yatırımcının TL cinsi araçlara artan ilgisinin, hisse senedi tarafında özellikle Koç Holding ve Sabancı Holding gibi büyük holdinglere olumlu yansıyacağını değerlendiriyoruz. Kasım ayında binek araç satışlarında kırılan yeni rekorlar ve yıl sonu hedeflerine şimdiden ulaşan Doğuş Otomotiv’i, ayrıca sınai sektörde yaşanan güçlenme paralelinde Kardemir D hisselerini günlük önerilerimizde ön plana çıkarıyoruz.

Kaynak: Destek Yatırım Günlük Bülten