1Ç25 Finansal Sonuçlar – Negatif
AL
Hisse Fiyatı: 486,75 TL
Hedef Fiyat: 774,80 TL
Getiri Potansiyeli: %59
✓ Beklentimizin altında net kar. Bim’in, 1Ç25 net kar rakamı kurum beklentimiz olan 3,68 mlr TL ve piyasa ortalama beklentisi olan 3,76 mlr TL’nin oldukça altında yıllık bazda %49,5 azalışla 2,71 mlr TL seviyesinde gerçekleşti. Net karın beklentimizden düşük gerçekleşmesinde; beklentimizin altında gerçekleşen operasyonel karlılığa ek olarak, beklentimizden yüksek finansman gideri ve diğer faaliyetlerden gelir beklentimizin aksine kaydedilen giderden kaynaklandı. Diğer taraftan, net parasal pozisyon kazancındaki artış karlılığı destekleyici oldu. 1Ç25’te 8,25 mlr TL net parasal pozisyon kazancı kaydedildi (1Ç24: 7,85 mlr TL, 4Ç24: 3,86 mlr TL net parasal pozisyon kazancı kaydedilmişti). Öte yandan, operasyonel giderler marjında yıllık bazda yaşanan 2 puanlık artışın etkisiyle, 1Ç25’te yıllık bazda 0,7 puan düşüşle %3,6 FAVÖK marjı ve 5,28 mlr TL FAVÖK kaydetti (1Ç24: 6,15 mlr TL). FAVÖK marjı beklentimizin 1,0 puan, piyasa beklentisinin ise 0,9 puan altında gerçekleşmeye işaret ediyor. Özetle; hem bizim hem piyasa beklentisinin altında kalan zayıf ilk çeyrek finansal sonuçlarının, hisse performansına etkisini ‘negatif’ olarak değerlendiriyoruz.
✓ Beklentimiz ile benzer ciro performansı. 1Ç25’te Bim’in konsolide satış gelirleri, yıllık bazda %3,1 reel artışla 147,7 mlr TL ile kurum beklentimiz olan 147,9 mlr TL ve piyasa beklentisi olan 148,5 mlr TL ile uyumlu gerçekleşti. 1Ç25’te ortalama sepet büyüklüğü yıllık bazda %40,3 artış gösterirken, mağaza müşteri trafiği ise %3,7 azalış kaydetti. Bim’in 1Ç25’te yıllık bazda ‘like for like’ mağaza satışlarında ise %35,1’lik artış kaydedildi. 1Ç25’te yatırım harcaması ise enflasyon muhasebesi dahil 4,6 mlr TL’ye (1Ç24: 5,01 mlr TL) geriledi. Net borç pozisyonu, yıllık bazda artan kira borçları nedeniyle artış kaydetti. 1Ç24 döneminde 17,55 mlr TL olan net borç pozisyonu 1Ç25 döneminde 18,60 mlr TL’ye yükselirken, bir önceki çeyreğe göre ise %41 düşüş kaydedildi. Net Borç/FAVÖK rasyosu ise bir önceki çeyrekteki 1,40x seviyesinden 0,86x seviyesine geriledi.
✓ Şirket yılın ilk çeyreğinde 226 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdi. Türkiye’de 8 yeni FİLE mağazası dahil net 12.261 ve yurt dışı operasyonlarından Fas’ta 39, Mısır’da 7 mağaza açılışı olmak üzere toplam mağaza sayısı 13.809’a ulaştı.
✓ Beklentimizin altında operasyonel karlılık. 1Ç25’te kurum beklentimiz olan 6,85 mlr TL ve piyasa ortalama beklentisi olan 6,69 mlr TL’nin altında, yıllık bazda %14 düşüşle 5,28 mlr TL FAVÖK kaydetti. FAVÖK marjı yıllık bazda 0,7 puan düşüşle %3,6 seviyesine geriledi. FAVÖK marjı %4,6 seviyesinde bulunan beklentimizin 1,0 puan, piyasa beklentisinin 0,9 puan altında gerçekleşmeye işaret ederken, bir önceki çeyreğe göre de 1,8 puanlık gerilemenin söz konusu olduğunu belirtmek isteriz. Operasyonel giderlerin satışlar içerisindeki payı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, 2,0 puanlık artışla %18,1 seviyesinde gerçekleşti.
✓ Bim için 774,80 TL seviyesinde bulunan 12 aylık hedef fiyatımızı ve ‘AL’ yönünde bulunan tavsiyemizi koruyoruz. Her ne kadar ilk çeyrek finansal sonuçları operasyonel karlılık ve net kar tarafında beklentimizin altında gerçekleşmeye işaret etse de, 2025 yılı öngörülerimizi korumayı tercih ediyoruz. Ücret artışlarının hızlı tüketim sektörü özelinde talebi canlı tutmaya devam edeceğini, mevcut makro ortamda hızlı tüketim sektörü ürünlerinin dayanıklı tüketim sektörü ürünlerine kıyasla daha iyi bir görünüm sunacağını düşünüyoruz. Azalan satın alma gücü nedeniyle indirim marketlerinin toplam perakende sektörü satışlarından daha fazla pay alacağını öngörüyoruz. Bim için 774,80 TL seviyesinde bulunan 12 aylık hedef fiyatımızı ve ‘AL’ yönünde bulunan tavsiyemizi koruyoruz.
Kaynak: Halk Yatırım