Ons altın’da sınırlı geri çekilme!
Ons altın ralli havasına Fed toplantı tutanakları sonrası bir nefes almak için ara vermişe benziyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, 16-17 Eylül’de yapılan toplantının tutanaklarına göre, ABD iş piyasasına yönelik risklerin faiz indirimini gerektirecek kadar arttığı konusunda hemfikirdi ancak enflasyonun devam etmesi ve borçlanma maliyetlerinin ekonomiyi ne kadar etkilediği konusundaki tartışmalar nedeniyle temkinli davrandılar. Toplantı tutanakları sonrası dolar endeksi (DXY) 98 seviyesinin üzerinde hareket ediyor. Bunun ons altındaki sınırlı baskısı haftanın dördüncü işlem gününde hissediliyor. Buna karşın, Orta Doğu’da artan İsrail-Filistin gerilimi ve Çin Merkez Bankası’nın art arda 11. ayda da altın rezervlerini artırması, güvenli liman talebini destekleyerek altına alım yönünde zemin hazırlıyor. ABD’de enflasyon beklentilerinin bir miktar yükselmesi de enflasyona karşı korunma aracı olarak altının cazibesini koruyor.
Bu çelişkili ortam, piyasanın temkinli seyrettiğini ve fiyatların yukarı yönlü tepkilere açık olmaya devam ettiğini gösteriyor.
Teknik Analiz: Ons altın hala yeni rekor seviyelere açık. Dolar endeksinin bir miktar yükselmesi hafif baskı yaratıyor. Ons altın soluksuz yükseldiğinden altta iyi çalışan bir destek yaratmadı. Dolayısıyla dönüş seviyelerini kestirmek güç. Ancak şu an üzerinde bulunduğu 4036 seviyesi 22 saatlik ortalamaya denk geliyor. Bu eviyenin üzerinde kalmakta ısrarcı olması halinde 4050 seviyesine doğru atak beklenebilir. Ancak 4036 üzerinde saatlik kapanışlar yapmakta zorlanması halinde baskının önce 4021 ve daha sonra 4007 seviyesine doğru sürmesi beklenebilir.
Destekler: 4021 / 4007 / 4000
Dirençler: 4045 / 4050 / 4058
Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni