64.185 GAP’i Kapandı!

Aydın Eroğlu – 07.03.2014

28 Şubat tarihli ”Gap’ler Kapanabilir Mi?” başlıklı yazımda, borsa dışı gelişmelerle ani oluşan düşüşle ortaya çıkan bir gap boşluğuna dikkat çekmiş ve bu gap’in kapanmasını beklediğimi yazamıştım. Dün yaşanan yükselişte BIST 64.174’ü gördü. Bana göre dikkat çektiğim gap teknik olarak kapanmıştır. Endeks için oluşan bir gap’te 11 puanlık bir fark önemsizdir. Kısacası o tarihte yukarıda kalan bu gap’in kapanması beklentim gerçekleşmiştir diyebiliriz. Muhtemelen dün eksik kalan bu fark da, bugün fazlası ile kapanacaktır.

Yeni Bir İkili Dip Var Mı?

Hemen uyarayım; teknik bir görüntüye ikili dip diyebilmek için, iki tane bir birine yakın seviyelerde diplerin görülmesi yeterli olmaz. İkili dip denebilecek teknik görüntünün dirençlerinin kırılması halinde bu grafiğe ikili dip denebilir. Bu yüzden ikili dip demek için geçilmesi gereken dirençler geçilmeden ikili dip ifadeleri yanlış olur!

Ocak sonu ile bu hafta yaşanan düşüşlerde bir birine çok yakın destek seviyelerinden döndük. Bu yeni bir ikili dip grafiğinin alt destek dönüşü olabilir. Ancak görüntüye tam olarak ikili dip diyebilmemiz için, 65.632 – 65.915 civarındaki direncin yukarı kırılması gereklidir. Denense de, şimdilik bu direncin geçilmesini beklemiyorum. Ancak eğer bir şekilde geçilirse, 67.300 – 68.500 – 69.880 seviyelerine doğru bir yükseliş yaşanabilir. Ara dirençleri kademeli olarak özellikle belirttim, çünkü içinde bulunduğumuz ortamda bahsettiğim ara dirençlerin her birinde realizeler gelebilir. Ancak ben daha yukarıdaki dirençleri hedefleyebilmek için, öncelikle 65.632-65.915 seviyelerinde bulunan ikili dip dirençlerinin geçilmesinin kriter olacağı konusunda dikkat çekmek istiyorum. Kişiselolarak da şimdilik bu seviyenin kırılmasını beklemiyorum.

Tarım Dışı İstihdam
ABD tarım dışı istihdam verisi gelecek. Sert kış nedeniyle rakamlar biraz olumsuz gelebilir. Ama ben ABD’nin ekonomik toparlanmasının süreceğine ve tahvil alımını azaltımını sürdüreceklerine inanıyorum.

Saygılarımla

www.aydineroglu.comwww.borsaanalizci.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir