Petrol Fiyatları – (31.07.2012)

Merkez bankaları politika yapıcılarının ekonomilerini tartışmak üzere toplanmalarının öncesinde petrol nisan ayından beri ilk aylık kazancına hazırlanıyor. Petrolün günlük yükselişinde bugün açıklancak olan raporda ABD ham petrol stoklarının düşmüş olduğu tahminin etkisi de var.

Petrol günü kayıp ve kazanç arasında dalgalanarak geçiriyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin 26 temmuz tarihinde euroyu desteklemeyi ne pahasına olursa olsun sürdüreceklerini açıklamasının ardından Avrupa Merkez Bankası ve Amerikan Merkez Bankası yetkilileri ekonomilerini tartışmak üzere bu hafta toplanıyorlar. Bloomberg News anketine göre ABD Enerji Bakanlığı’nın bugün açıklayacağı raporda ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 1.1 milyon varil azaldığı tahmin ediliyor.

NYMEX elektronik işlemlerdeki ham petrolün varili 6 sent artışla Singapur’da yerel saatle 13.08’de 89.84 dolar oldu. Petrolün kontratı dün ise yüzde 0.4 kayıpla 26 temmuz tarihinden beri en düşük seviye olan 89.78 dolara geriledi. Petrol fiyatları bu ay 5.8 yukarıda bu yıl ise yüzde 9.1 aşağıda seyrediyor.

Londra’daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası’ndaki eylül teslimli brent petrolün varili 14 sent düşüşle 106.06 dolara geriledi. Avrupalı kontratın Batı Teksas’ın kontratına spredi dünkü 16.42 dolardan 16.19 dolara daraldı.

Kaynak: www.bloomberght.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir