Bitcoin, Ethereum, Solana: Goldman Sachs Mercekte

The Wall Street Journal’ın (WSJ) Cuma günkü haberine göre ABD Federal Rezervi, kredi verme işini genişletmede yeterli risk kontrol araçlarına sahip olup olmadığını belirlemek için bireysel bankacılık Goldman Sachs’ı araştırıyor.

Goldman Sachs hisseleri bu bilginin ardından Wall Street’te yaklaşık %3 değer kaybetti.

WSJ, Fed’in yatırım bankasının bu işi bireysel müşteriler için geliştirilmesinde uygun izleme ve kontrol sistemlerinden yoksun olmasından endişe duyduğunu söyledi.

TSLA grafiği, yüzde 2 ile USD 130 fiyatında ilerlemektedir.

Grafik TradingView’den

BTCUSDT 21333 puan ile yüzde 1 yükseldi. Düşük yüksekler ve boğa tuzakları halen ralliye olumsuz bir faktör.

15 bin desteğine tekrar bir çekilme olabilir. TSLA destekli toplu satışlar Elon Musk’ın Twitter’a odaklanması Bitcoin’i rahat bırakır diyenler arasında bir savaş var. Fakat ne kadar regresyon yüksek noktayı test etse de kriptoda piyasalar bir ralliye hazır değil dedi.

Grafik TradingView’den

Ethereum 1591 puanından artı yüzde 2.62 kazançla ilerlemektedir. 1488 puandan bir destek bulmuştu.

1324 desteğinden ve 1764 direncinden kanalda ilerliyor. Lucem kırmızı kanalda ve momentum halen düşük. 1300 altında tekrar bir sat serisi yaşanabilir.

Grafik TradingView’den

Solana 22.93 TL seviyesinden +% 7.15 devam etmektedir. Kriptonun ölümü üzerine birçok yerde haberler çıktı. Binance’in CZ ‘si de hata yaparsa (ki defalarca yaptığı belirtiliyor) kriptonun merkeziyetçilikten kurtuluşu mümkün olabilir.

Solana çok hızlı olabilir fakat mevcut piyasaya rağmen oldukça iyi bir yerde ve aşırı prim yapmış durumda.

Sonuç itibariyle, regüle olmuş katı geleneksel piyasalarda bile bir boşluk bulunup mevduat hesaplarını zimmete geçirme, kredi notu olmayan müşterilere bir devletin GSYİH kadar para geçirme vs durumlar yaşanabiliyorken kriptoda bunların en uç noktaları daha olası yaşanabilmektedir. Bu sebeple 173 yıllık Lehman brothers’ın batması (eski yönetim halen şatafat içinde, olan orta sınıfın parasına oldu), Yunanistan’ın AB’den alınan fonları yozlaşmış siyasetçilere ve bürokratlara geçirmesi, Çin’in ilk 500’deki emlak devi Evergrand’ın Titan saadet zinciri kurması ve ev maliklerini sömürmesi olabildiği gibi kripotonun en büyük şirketi de en karanlık olabilir. Bu sebeple “merkezi” kriptoya güvenmek büyük sorun teşkil etmektedir.

Okan Özdemir