Avax coin döngü içinde ortalamaya dönüş?

AVAX (Avalanche): Avaxusd için ortalamalar sakinleşirken, ortalamaya dönüş gerçekleşir mi?

 Ortalamaların sakinleşmesi çok farklı anlamlara gelebilir. Tarihi zirveye yakın olduğunu düşünebiliriz (%87 altında). Tarihi dipten epey uzaktadır: % 558 civarı primli görünüyor. Piyasaya çıkışından sonra düşüşle oluşturulan ortalama hareket tarzı sonucu 33 misli kazandırarak 100 $ üstüne çıkmıştı. Tekrar 3 basamaklı seviyeler görülebilir mi? 30 milyar $ piyasa değerinden 5 milyara gerilemiş olması sırasında oluşan hikaye ortalamaya dönüş yolu açar mı?

Anlık davranışların birikimsel etkisi farklı anlamlarda kendini gösterebilir: ortalamadan aşırı sapma, ortalamadan 3 sapma birimi uzakta, hareketli ortalamalara temas etti döndü, 200 günlük ortalama yükselmeye başladı ve benzeri pek çok referans noktasına göre tarifler yapılabilir. Hareketli ortalamaları baz alan bakışa göre bir ortalamanın yukarı kesilmesi alım sinyali olarak değerlendirilebileceği gibi, altına düşmesi hali de satış olarak görülmektedir. Eğerki bu kadar basit olsaydı ezici çoğunluğun kaybettiği piyasaları her gün yaşamazdık. AVAX son bir yılda % 70 kaybettirdi ve reel kazanç için epey yol alması gerekiyor ve bunu sağlayabileceği üzerine sağlam fikirler ancak geçmiş fiyat hareketlerinin “daha iyi yorumlanması” ile mümkündür.

Ortalamaya dönüş için geçmiş kopmaların yapısı önemlidir

Gelişmelerin günlük işlem hacmiyle ilgisi olduğunu düşünmek için fiyat hareketlerinin oluşturduğu şekillere bakmak gerekir. Modelimize göre hareketli ortalamaların yükseliyor olması alım için riski arttırır. Bu düşüncemizi doğrulayan vakaları çokça görüyoruz. Tersine, hareketli ortalamaların düşüyor olması mantık gereği tetikleyicidir çünkü piyasaların aşırı baskı altında kalmaya başladığının belirtisidir. Bu son durum da benzerlerine göre ucuzluk algısının artmasını sağlamaktadır. Bu düşünceyi koruyarak geleceğe bakabiliriz.

Model’e göre:

– uzun vadeli ortalamaların hali belirleyici faktör: ortalamanın düşüyor olması ve şiddetleniyor olması olumludur

– simülasyon üzerinden geleceğe bakarsak: cari fiyatların uzun dönem ortalaması altında kaldığı haftalar olumludur

– bu şekilde ilerleyiş devam edeceği için (fark açılıyor) ortalamaya dönüş beklentisi artacaktır

– ortalamaya dönüşün tanımlanması her modele göre değişse de 3 basamaklı seviyeler beklenebilir

Raporlama konusu

Hangi tür ortalama fiyat hareketlerinin ralli halini erken aşamada tespit edebilmektedir?