Bakır fiyatları dördüncü günde de düşüşte

Dün açıklanan veriler Avrupa ekonomisinin son çeyrekte yüzde 0.3 daraldığını gösterirken bugün açıklanan veride ise Avustralya ekonomisinin son çeyrekte yavaşladığı görüldü.

3 ay teslim metal, Londra Metal Borsası’nda ton başına yüzde 0.6 kadar düşerek 8,240.50 dolar oldu. Dün metal 8,221 dolara inerek 20 Şubat’tan beri en düşük seviyeyi görmüştü.

Comex’te ise Mayıs teslim kontrat dün yüzde 3.2 oranında düşmesinin ardından bugün yüzde 0.6 yükselerek 3.7600 dolar/lb oldu.

Australia & New Zealand Banking Group’ta üst düzey emtia stratejisti olan Nick Trevethan, “Dün hız kazanan riskten kaçış modu bugün de sürüyor. Metal piyasasında daha da fazla düşüş görebiliriz. Ancak yine de bu hafta tetikleyiciler daha ‘yumuşak’ tonda. Çin’de büyüme hedefinin indirilmesi ve Yunanistan endişeleri tersine dönebilir” ifadelerini kullandı.

24 emtiadan oluşan S&P GSCI Spot endeksi dün yüzde 1.5 değer yitirerek 692.61 puan olmuş ve 14 Aralık’tan beri en büyük düşüşü kaydetmişti.

Öte yandan dünyanın en büyük sanayi metalleri tüketicisi olan Çin 5 Mart’ta büyüme hedefini yüzde 8’den yüzde 7.5’a çekmişti.

Kaynak: www.bloomberght.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir