Vestel Bilanço Analizi / Garanti Yatırım – (28.10.2016)

Vestel (EÜ) 3Ç16 Finansal Sonuçlar – Nötr

Mevcut Hisse Fiyatı: 6.66 TL

Hedef Hisse Fiyatı: 7.80TL

Potansiyel Getiri: 17%

Beklentimizin üzerinde net kar, operasyonel performansta zayıflık

Vestel Elektronik 3Ç16’da beklentimizin üzerinde 90mn TL net kar açıklamıştır. Beklentimizin üzerinde gelen net karda 134mn TL seviyesinde gerçekleşen türev finansal araçlar geliri etkili olmuştur. Operasyonel olarak baktığımızda ise finansallar beklentimizin altında gerçekleşmişti. Şirket 3Ç16’da %16 satış daralması ve %7 FVAÖK marjı kaydetmiştir.

Tv ve elektronik segmenti satışlarında %29 daralma

Şirket beyaz eşya tarafında yıllık bazda %9 büyürken, TV ve elektronik tarafında da %24 satış büyümesi kaydetmiştir. Satışların %55’ini oluşturan TV ve elektronik segmentindeki %29 seviyesindeki daralmada yüksek baz, Fatih Projesinin ciroya katkısının ortadan kalkması, Eurocup’ın geride kalmasıyla düşen talep etkili olmuştur.

Beyaz eşyada geçen çeyreğe göre büyümenin yavaşlamasının nedeni, yüksek baz, 3Ç16’ya denk gelen tatil sezonu ve talepteki daralmadır.

Şirket’in brüt kar marjı yıllık bazda 1.4 puan daralarak %20.0 seviyesinde gerçekleşmiştir. Hammadde maaliyetlerinde çeyreksel bazda artış ve işçi maaliyetleri marjlarda baskı oluşturmuştur. Buna paralel olarak, Şirket’in FVAÖK marjı da 3Ç16’da yıllık bazda 3.6puan daralarak %7.0 seviyesinde gerçekleşmiştir.

4Ç16 Beklentileri

Şirket önümüzdeki çeyrekte beyaz eşya telebinde toparlanma beklemektir. TV tarafında sezonsal olarak talep artacak olsa da, geçen senenin yüksek bazı büyümeyi sınırlandıracaktır. Yılın son çeyreğinde marj tarafında ise hammadde maaliyetlerindeki artışın baskısını göreceğiz.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

TÜM BİLANÇO ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYIN!