Siber güvenliğe 170 milyar dolar

Siber güvenlik bireyler, firmalar ve devletler açısından günümüzün en vazgeçilmez konularından birisini oluşturmakta. Son dönemde, siber suç ve siber terör olaylarının katlanarak artması, sebepleri ve sonuçları üzerine kapsamlı çalışmalar yürütülmesine gerektiriyor. Söz konusu kapsamlı araştırma ve çalışmaların en çarpıcı ortak sonuçlarından birisi, siber suç ve terör örgütlerinin saldırılarındaki başarının en önemli gerekçesini saldırıya maruz kalan taraftaki ‘bireysel hata’ ve ‘bireysel bilgisizlik’ oluşturmakta. Bu nedenle, saldırılarının başarısız kalması adına geniş kapsamlı farkındalık çalışmaları, kamu spotları ve çevrimçi eğitimler organize edilmesi öneriliyor.

Uluslararası kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar, dünyada toplam depolanan bilginin ve sanal dosyaların ancak yüzde 5’inin güven altında olduğuna işaret etmekte. 2019 ve 2020’de sırasıyla, dünya ölçeğinde firmaların yüzde 88’i ve yüzde 91’i şifrelerinin ele geçirilmesi amacıyla siber saldırıya uğramış. İş dünyasının yüzde 68’i her geçen yıl firmasının, şirketinin, holdinginin daha ağır siber saldırılara maruz kaldığına işaret ediyor. Bu nedenle, bu saldırıları önlemek adına bilgi ve bilişim sistemlerini siber saldırılara karşı korumak adına yazılım ve donanım üreten siber güvenlik sektörünün 2021 yılı hacminin 130 milyar dolara, 2022 yılında ise 170,4 milyara dolara ulaşması beklenmekte.

Sadece 2020 yılında, dünya ölçeğinde firmaların, şirketlerin verilerini çalmak, veri güvenliğini ihlal etmek ve/veya verileri kullanılamaz hale getirip, karşılığında fidye istemek için yapılan saldırı adedi 70 milyarın üzerinde.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ!