Petrol fiyatları, G-7 ülkelerinin virüse karşı destek taahhüdü ve OPEC’in üretim kısıntısına gideceği beklentileri ile yükselişini sürdürdü-09:49
Petrol fiyatları, geçen haftaki güçlü düşüşün ardından, küresel politika yapıcıların piyasaları koronavirüsün olumsuz etkilerinden koruyacaklarına ilişkin taahhütleri ve OPEC ve ortaklarının üretim kısıntılarına gideceğine yönelik beklentiler ile rallisini sürdürdü.
Nisan vadeli Batı Teksas petrolü (WTI) Nymez piyasasında yüzde 1.5 yükselerek Singapur saati ile 14:10’da varil başına 47.43 dolara tırmandı. Fiyatlar erken saatlerde yüzde 3.9 kadar yükseldi. Kontrat Pazartesi günü yüzde 4.5 ile Eylül ortasından bu yana en büyük sıçramasını gerçekleştirdi.
Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Pazartesi günü yüzde 4.5 sıçradıktan sonra yüzde 1.1 yükselerek varil başına 52.46 dolara ulaştı. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI’a kıyasla 4.88 dolar primli işlem gördü.