Park Elektrik Hisse Yorumu / Şeker Yatırım – (08.09.2012)

Park Elektrik Bankası Hisse Yorumu

Bakır işleme kapasitesini Ekim 2011 itibariyle %60 artırarak 750 bin ton seviyesinden 1.2 milyon ton seviyesine çıkaran Park Elektrik, bunu 2013 yılında 1.8 milyon ton seviyesine çıkaracaktır. Park Elekrtik artan kapasite ve bakır fiyatlarındaki yükselişlerin de desteği ile son dönemlerde olumlu operasyonel sonuçlar açıklamaya başlamıştır.

Şirketin diğer yandan enerji yatırımlarını sürdürmektedir. Şirketin halihazırda yatırımlarını sürdürdüğü 50.5 MW kapasiteli Diyarbakır HPP santralinin 2014 ortasında devreye girmesi planlanmaktadır.

İNA analizine göre hedef hisse fiyatını 7.60 TL hesapladığımız Park Elektrik için AL önerisi veriyoruz.

Şirket satış gelirlerini şu anda bakır ve Asphaltite’den elde etmektedir

Halen enerji ve madencilik sektöründe faaliyet gösteren şirket, halihazırda konsantre bakır ve asfaltit üretimi gerçekleştirmektedir. Şirketin bunun dışında enerji santralleri yatırımları bulunmaktadır. Şirket bakır üretimini Siirt’te bulunan Madenköy bakır madeninde gerçekleştirmketedir. Park Elektrik yeni rezerv raporu ve bakır piyasasındaki olumlu konjüktüre paralel bakır işleme kapasitesini Ekim 2011 itibariyle %60 artırarak 750 bin ton seviyesinden 1.2 milyon ton seviyesine çıkarmıştır. Şirket bu yatırımının ikinci fazını 2013 yılında tamamlayarak bakır işleme kapasitesini yıllık 1,8 milyon ton’a çıkarmayı hedeflemektedir. Park Elektrik çıkardığı tüm konsantre bakırları Belçika’da bulunan aracı kurum vasıtasıyla Çin’e ihraç etmektedir. Şirketin diğer bir faaliyet alanı asfaltit üretimidir. Şirket Silopi’deki asphaltite madenini işletmektedir. Park Elektrik üretilen asfaltitin tamamını grup şirketi olan ve 135 MW üretim kapasitesine sahip Silopi Elektrik A.Ş’ne satmaktadır. Park Elektrik’in bunun yanı sıra enerji yatırımlarınıda sürdürmekdir. Şirket Diyarbakır’da 50.5 MW kurulu güçte bir hidroelektrik santralini 2014 yılı ortasında devreye almayı planlamaktadır. Şirket diğer yandan en son olarak 2011 Ağustos ayında Şişhane’de bulunan Sarkuysan’a ait binayı 30.5 milyon dolar karşılığı satın almıştır. Şirket bu binayı önümüzdeki dönemde kiraya vermeyi ve buradan kira gelirleri elde etmeyi planlamaktadır. 2010 yılında toplam satış gelirlerinin %77’lik kısmını bakır geri kalanının ise Asphaltite satışlarından elde eden şirket 2011 yılında bakır kapasitesinin %60 artırması ve bakır fiyatlarındaki yükselişin desteği ile 2011 yılında toplam satış gelirlerinin %88’lik kısmını bakır satışlarından elde etmiştir. Şirketin 2014 yılı ortasında devreye alacağı 50.5 MW kapasiteli Diyarbakır Hidroelektrik santrali sonrası 2014 yılından itibaren elektrik satış geliri kaydetmeye başlayacaktır.

Artan bakır kapasitesi mali tabloların olumlu yansıyor

Bakır işleme kapasitesini 750 bin ton seviyesinden 1.2 milyon ton seviyesine çıkaran Park Elekrtik artan kapasite ve bakır fiyatlarındaki yükselişlerin de desteği ile son dönemlerde olumlu operastonel sonuçlar açıklamaya başlamıştır. Şirket güçlü operasyonel karlılık sonrası 1Y12’de 90 mn TL FAVÖK ve %62 FAVÖK marjı kaydetmiştir. Şirket 2013 ortasında bakır işleme kapasitesini 1.8 milyon ton seviyesine yükseltmeyi planlamaktadır. Dolayısıyla 2012 yılında 86 bin ton dmt konsanter bakır satmayı planlayan şirket artan kapasitesi ile bunu 135 bin dmt seviyesine çıkaracaktır. Şirketin 2012 yılı sonunda 173 mn TL FAVÖK rakamı kaydetmesini beklerken, 2013 yılında bunu 216 mn TL seviyesine yükselteceğini tahmin ediyoruz.

Şirket bakır fiyatlarına duyarlı – Diğer yandan global ekonomiye oldukça duyarlı olan Bakır fiyatlarındaki olası yüselişlerinde şirket için pozitif olduğunu belirtelim. Hatırlanacağı üzere Bakır fiyatları 2008 yılından itibaren emtia fiyatlarındaki toparlanmaya paralel yükseliş trendine girmiş ve 2011 yılı içinde (Şubat 2011) 10.000 dolar seviyelerini aşarak tarihi rekor seviyelerine yükselmiştir. Ancak 2011 yılın son çeyreğinde itibaren global resesyon kaygıları, Euro borç krizi ile ile ilgili yaşanan gelişmeler bakır fiyatlarının 7.000 dolar seviyeleri altına geri çekilmesine neden olmuştur. 2012 yılının başında itibaren emtia fiyatlarındaki yükselişlere paralel artan bakır fiyatları 2012’nin ilk yarısı dalgalı bir seyir izlerken hali hazırda 7.550 dolar seviyeleri üzerinde bulunmaktadır. Son dönemde bakır fiyatlarında yükselişler gözlense bile Avrupa’nın borç sorununa bir  özüm bulunmadan ve en büyük bakır tüketicisi konumunda bulunan Çin ekonomisinde kayda değer bir iyileşme olmaksızın bakır fiyatlarında kalıcı bir yükseliş hareketinin yaşanması beklenmemektedir. Özellikle bakır tüketiminde %40 paya sahip olan Çin’in ekonomisine ilişkin gelişmelerin  bakır fiyatlarında etkili olmasını bekliyoruz. Ancak tabi ki bakır fiyatlarındaki düşüşlerde şirket için bir risk unsure taşıdığı unutulmamalı.

Asfaltit kapasitesinin 2014 yılında artması bekleniyor

Şu anda şirket yaklaşık 450 bin asphaltite satışının tamamını grup şirketi olan 135 MW kapasiteli Silopi Elektrik Üretim A.Ş’ye satmaktadır. Satışlar Silopi Elektrik Üretim A.Ş’nin ihtiyacına göre belirlenmektedir. Bu santralin kapasitesinin 2014 yılında 270 MW seviyesine 2016 yılında ise 405 MW seviyesine yükseltilmesi planlanmaktadır. Artan kapasite artışına paralel şirketin asphalite satış kapasitesi de artacaktır ki bu durumda Park Elektrik’in net satış gelirlerine olumlu yansıyacaktır. Şirketin diğer yandan enerji yatırımlarını sürdürmektedir. Şirketin halihazırda yatırımlarını sürdürdüğü 50.5 MW kapasiteli Diyarbakır HPP santralinin 2014 ortasında devreye girmesi planlanlamaktadır. Şirketin uzun vadede de bu yatırımı net satış gelirlerini 2014 yılından itibaren yansımaya başlayacaktır.

Önerimiz “AL” – Park Elektrik için İNA analizi ve global çarpanlarına göre yaptığımız değerleme çalışamasında şirketin hedef hisse fiyatını 7.60 TL seviyesinde hesaplıyoruz. Buna göre cari hisse fiyatı 5.62 TL seviyesinden buluna Parke Elektrik’in hedef hisse fiyatımıza göre %25 kazandırma potansiyeli taşıması nedeniyle AL önerisi vermekteyiz.

Kaynak: Şeker Yatırım 2012 Eylül Aylık Bülten

Hisse senetleri ve piyasalar konusunda sormak istediklerinizi piyasa uzmanımıza aşağıdaki form yardımıyla iletebilirsiniz.

İletişim Formu

İletişim formu için buraya tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir