Model Portföy Önerileri / Oyak Yatırım – (11.03.2022)

Revize Hisse Önerileri

Piyasa Görüşü: Pozitif (Korunuyor)

AKBNK ve TUPRS’ı portföyümüze ekliyoruz
Akbank’ı model portföyümüze ekliyoruz. Akbank’ın, %86 gibi düşük bir kredi/mevduat oranıyla rakipleri arasında en yüksek büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Aynı zamanda, 2021 yılsonu itibariyle 9.3x seviyesinde düşük kaldıraç oranına sahip olan bankanın bu oranı rakip ortalaması olan 10.5x’e çıkarmak için potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. LYY içinde daha yüksek payı olduğundan TTKOM hisselerinin Türkiye Varlık Fonu’na satışından rakiplerine göre daha olumlu etkileneceğine inanıyoruz. 1Ç22’de genişleyen kredi/mevduat makası ve artan menkul kıymet getirileri sayesinde net karda hem çeyreksel hem de yıldan yıla artış öngörüyoruz. Akbank, 22T F/K 0,4x, 1,7x F/DD ve %25 özkaynak karlılığı ile cazip bir şekilde işlem görüyor.

Model portföyümüze ilk çeyrekte ürün karlılıklarındaki artış, güçlü talep koşulları ve stok karları etkisiyle güçlü finansal sonuçlar beklediğimiz TUPRS’ı da dahil ediyoruz. Şirketin 2022 yılı için açıkladığı 4.0-5.0 dolar/varil net rafineri marjı tahmininin şu ana kadarki gidişata göre muhafazakar kalabileceğini düşünüyoruz. Şirket hisseleri muhafazakar 2022 tahminlerimize göre 5.0x FD/FAVÖK gibi ucuz çarpanlarda işlem görmektedir.

KORDS’yı çıkarıyoruz
Öte yandan, KORDS hisselerini hızla yükselen petrol fiyatlarının şirketin marjlarında yaratması muhtemel baskı nedeniyle model portföyden çıkarıyoruz.

Model portföyümüzün performansı 11 Ocak kapanışlı son gözden geçirmemize göre endeksin %2,2 altındadır. Güncel model portföyümüz GARAN, SISE, KRDMD, TUPRS, KCHOL, THYAO, AKBNK, ARCLK, KRVGD, ALKIM ve ENKAI hisselerini içermektedir.

Portföydeki Değişiklikler

Portföyün Relatif Performansı

Uyarı

Değerleme Yaklaşımı
Değerleme yöntemi olarak çoğunlukla İndirgenmiş Nakit Akımı (İNA) ve Uluslararası Eş Grup Karşılaştırması yöntemleri kullanılırken, Temettü Verimi, Gordon Büyüme Modeli ve Yenileme Değeri metodu da uygun olan durumlarda kullanılmaktadır. Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin Araştırma Bölümü analistleri, değerlemelerinde tek bir yönteme bağlı kalabilecekleri gibi; kendi yorumlarına göre, çeşitli ağırlıklandırmalar yaparak birden çok değerleme yöntemini de bir arada kullanabilmektedirler. BİST-100’ün “Beklenen Piyasa Getirisi”, araştırma kapsamındaki şirketlerin, halka açıklık oranlarına karşılık gelen piyasa değerleri üzerinden bulunan hedef getirilere göre hesaplanmaktadır. Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin araştırma kapsamındaki şirketlerin piyasa değeri, yaklaşık olarak BİST’nin toplam piyasa değerinin %80’ine karşılık gelmektedir.

Derecelendirme Metodolojisi
Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş, araştırma kapsamındaki her şirketi aşağıdaki kriterlere göre derecelendirmektedir: Bir hissenin hedef değeri, performans dönemimiz olan 12 aylık süre sonunda, analistin ulaşmasını beklediği değeri ifade eder. Hedef getirisi, 12 aylık dönem sonundaki “Beklenen Piyasa Getirisi”nin en az %10 üzerinde olan hisselere ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ tavsiyesi verilir. Hedef getirisi “Beklenen Piyasa Getirisi”nin %10’unundan az olan hisselere ENDEKSİN ALTINDA GETİRİ tavsiyesi verilirken; ENDEKSE PARALEL tavsiyesi ise, hedef getirisi ile Beklenen Piyasa Getirisi arasında +/- %10’luk bant içerisinde kalan hisselere verilen öneridir.

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. analistleri, şirketlerle ilgili gelişmelere paralel olarak değerlemelerini gözden geçirir ve gerekli görüldüğü anlarda hisselerle ilgili tavsiyelerini değiştirebilirler. Bununla beraber, bazı zamanlarda, bir hissenin hedef getirisi, fiyatlardaki dalgalanmalara bağlı olarak, öngördüğümüz derecelendirme aralıklarının dışına çıkabilir. Bu gibi durumlarda, analist tavsiyesini değiştirmeyebilir.

Kaynak: Oyak Yatırım Model Portföy